Замість 10 мілярдів – 4: Бюджет Вінницької області скоротили більше, ніж в 2 рази

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Бюджет Вінниччин у 2020 році недоотримає майже 6 мільярдів. Уряд скоротив фінанасування лікарень та навчальних закладів майже на 50 %.

Про це повідомляє “Вежа” з посиланням на проект бюджету Вінницької області у 2020 році.

17 грудня відбудеться сесія Вінницької обласної ради, на якій розглянуть проект бюджету у 2020 році.

Проект бюджету Вінницької області у 2020 році передбачає надходження в розмірі 4 242 647 530,00 грн. Витратити з цієї суми обласна рада планує 4 238 212 530,00 грн.

У 2019 році Вінниччина отримала фінансування у розмірі 10 мільярдів 607 мільйонів 692 тисячі 771 гривня. В обласній раді пояснють таке скорочення зменшенням субвенцій з державного бюджету.

Як пояснив начальник бюджетного управління Департаменту фінансів Вінницької ОДА Валентин Медик, скорочення обласного бюджету пов’язане передусім з тим, що міжбюджетні трансферти, які надходили в область з держбюджету, тепер надаватимуться централізовано через Мінсоцполітики. Зокрема ідеться про субсидії, пільги, виплати на дітей при народженні та щомісячна допомога, фінансування дитбудинків сімейного типу тощо.

– Тепер треба буде вишукувати у місцевих бюджетах кошти на це. Тому якщо ми говоримо, наприклад,  про зростання зарплат педагогам, то воно буде мінімальним.

Також за словами посадовця, “колосально зменшується фінансування охорони здоров’я. Проте з першого квітня ця стаття витрат вже має фінансуватися з Національної служби здоров’я України”.

Детальніше з проектом бюджету на наступний рік можна ознайомитися за цим посиланням.  

Коментарі у Facebook