94% вінничан ніколи не стикалися із корупцією у місцевій владі – дослідження

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Найбільш корупційними є медичні заклади міста. Так відповіли 26% вінничан. Лише 3% жителів Вінниці протягом останніх двох років хоч раз давали хабар представникам місцевої влади. Про це йдеться у результатах п’ятого муніципального опитування, яке провела соціологічна група “Рейтинг”.

Цікаво, що 54% вінничан вважають корупцію важливою темою у місті. Це один із найнижчих показників серед обласних центрів. У той час як жителі Вінниці переважно дізнаються інформацію про корупційні злочини не з особистого досвіду (15%), а з засобів масової інформації (41%).

Загалом вінничани оцінюють низький рівень корупції у житлово-комунальних закладах та реєстраційно-дозвільних інституціях. 3% особисто давали хабар в цих установах.

Лише 14% вінничан вирішували власні проблеми корупційним шляхом в освітніх закладах.

Відповідно до результатів дослідження жоден вінничанин не давав хабаря чи подарунка у центрі надання адміністративних послуг.

Довідка: 5 -те Всеукраїнське муніципальне опитування провела Соціологічна група «Рейтинг» на замовлення міжнародного республіканського інституту (IRI). Проект фінансується за кошти уряду США (USAID) .   Опитування проводять з 2015 року.  Воно відображає ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та наскільки ефективно надаються місцевою владою комунальні послуги.

Коментарі у Facebook