Вінничанин Важа Даіаурі отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Свій спортивний шлях Важа Даіаурі розпочав у п’ятирічному віці, коли вступив до Вінницької міської дитячо-юнацької школи №5, де наставником хлопчика став його батько – Заслужений тренер України Важа Шотаєвич Даіаурі. Саме він, за словами спортсмена, є його еталоном працьовитості, старанності й цілеспрямованності.

Важа Даіаурі своїми досягненнями прославляє рідне місто не лише на всю Україну. Завдячуючи йому, про вінницьку школу сумо знають далеко за її межами. У 2019 році Важа отримав звання Майстра спорту України з боротьби вільної, а згодом звання Заслуженого майстра спорту України з сумо.


З 1 вересня 2020 року спортсмен працює на посаді тренера-викладача у закладі «Міської дитячо-юнацької спортивної школи №5» на відділеннях сумо та боротьби вільної. Виховує підростаюче покоління спортсменів.

Сьогодні, у свої 23 роки, Важа Даіаурі – багаторазовий чемпіон та призер, володар кубків України та Європи серед дорослих та молоді з сумо. Цього року він здобув «золото» на Всесвітніх іграх із неолімпійських видів спорту.

Спортсмен зазначає, коли підіймається на п’єдестал пошани змагань будь-якого рівня, перше, що його наповнює – це гордість, а також з’являється додаткова мотивація й сили відстоювати честь країни. Це дуже важливо, особливо в часи, коли Україна виборює свою свободу на арені повномасштабної війни.

«Мене переповнює гордість і радість за звитяги наших спортсменів. Далі тільки вперед і тільки до перемоги. Не зупиняємось на досягнутому. Перемога на всіх одна. Слава Україні!», – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook