У притулку на Вінниччині мешкає близько 300 тварин

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Близько 300 тварин мешкає у притулку “Лісова казка”. Створила його понад 10 років Наталя Матющенко. Жінка разом з родиною рятує, лікує і прихищає покинутих, поранених, хворих птахів і звірів.

10 років тому майстер лісу Наталя Матющенко на лісовому кордоні в Іллінецькому лісгоспі заснувала притулок для тварин. Відтоді, розповідає, вже й лік втратила – скільки тварин та птахів прихистили. Аби лікувати їх, навіть, відкрили ветеринарний кабінет.

Серед пацієнтів і підопічих – лелеки. Зараз їх троє. В одного зламане крило, в іншого його, взагалі, немає.

Разом із лелеками у вольєрі – козулі Анічка і Норочка. Одна з них колись була домашньою улюбленицею у дитини, – розповідає Наталя. А потім набридла і її віддали.

Лисиць кілька видів. Більшість, каже жінка, викуплені з ферм, де їх вирощували на хутро. Є у притулку і своя свиноферма, – жартує Наталя. Морських свинок тут не один десяток. А ще є шиншили, кролики та білка Дегу. Є і звичайні білки.

“Тут проживають білочки. Вони вигодовані з маленьких. Випали з гнізда були по 62 грами. Вигодовані з піпетки”– каже Наталя.

Чимало у “Лісовій казці” і тварин-переселенців. Серед них єноти.

“Єнотики з Краматорська. Він поранений. В нього немає очка, зламана щелепа. Переламана лапа”, – розповідає Наталя.

Загалом, у притулку на лісовому кордоні мешкає до 300 тварин. Найбільше котів та собак. Є і лами, ослики, поні. Американські коні.

Наталя Матющенко, каже, щодня варять по 60 літрів каші з мʼясом. Когось, підлікувавши, віддає людям, або шукає інший прихисток, хтось – залишається тут назавжди.Розташований притулок у селі Хрінівка в Іллінецькій громаді.

Коментарі у Facebook