#Покоління_непереможних.UA: у Вінниці стартував проєкт на підтримку дітей та молоді з-поміж переселенців

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 «У жовтні-листопаді 2022 року в рамках ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді: дбаємо, підтримуємо, перемагаємо!» у закладах загальної середньої освіти Вінницької громади реалізовується проєкт #Покоління_непереможних.UA, що має на меті підтримку дітей та молоді з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, постраждалих від воєнних дій, шляхом залучення школярів громади до розробки і реалізації спільних соціальних проєктів, спрямованих на забезпечення їх прав та інтересів», – зауважує директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Так, 27 вересня у Палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної відбувся консультаційний тренінг для ініціативних команд учнів, які в межах ініціативи #Покоління_непереможних.UA організовують власні соціальні проєкти, спрямовані на забезпечення психологічного розвантаження, налагодження комунікації з однолітками, адаптацію дітей та молоді в новому соціальному середовищі. На тренінгу діти мали змогу презентувати свої заходи та отримати поради щодо їх реалізації.

Загалом до участі в ініціативі долучились команди із 28 загальноосвітніх закладів. Підтримати однолітків учні планують за допомогою різноманітних активностей: екскурсій, квестів, майстер-класів, психологічних тренінгів, командних ігор, арт-терапії, музикування, танців та навіть гастрономічних фестивалів. До впровадження ідей долучатимуть і партнерів з-поміж громадських організацій, приватних підприємців, мистецьких діячів, психологів, волонтерів тощо.

Коментарі у Facebook