Вони облетіли весь світ: вінничани виготовляють браслети, які носять багато відомих людей, серед яких Посли Великобританії, зірки спорту та працівники Білого Дому

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

В одній зі шкіл Вінниці з перших днів війни педагогічний колектив та школярі виготовляють патріотичні браслети. Спершу почали займатися рукоділлям, аби відволіктись від подій, а згодом вирішили передавати їх бійцям на фронт.

Це стало міжнародним проєктом, який підтримали освітяни з різних куточків світу, що об’єднуються задля сприяння миру та заохочення до позитивних дії та творчості дітей. Ініціатором створення проєкту стали Anne Robinson, відома авторка підручників від Кембриджського університету та Анна Дученко, заступник директора з НВР школи 25 м. Вінниця.


«Амбасадорами проєкту стали учні початкової школи № 25. Саме вони показали приклад усьому світу. Долучившись до плетіння браслетів, учні продемонстрували, свою віру в Перемогу України та прагнення миру на всій Землі, безмежну любов до своєі країни, бажання популяризувати нашу українську культуру та навіть створювати нові українські тренди», – зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Протягом семи місяців до реалізації цього проєкту були залучені різні країни, адже вінничани проводять майстер-класи в онлайн форматі, а мешканці закордонних країн після виготовлення браслетів продають їх у великій кількості і кошти донатять на потреби українських бійців.

На сьогодні вже десятки відомих людей носять браслети, виготовлені вінницькими дітьми. А у найближчих планах, презентувати їх Президенту України і Першій леді України.

«Спочатку ми створили цей проєкт у прагненні відволікти дітей від трагічних подій сьогодення, надихнути їх, допомогти розвинути нові навички і хобі, перетворити творчість у спільну для всього світу добру справу. І тут народилася ідея навчити дітей всього світу створювати браслети з українською символікою, що стануть своєрідним символом миру і єднання. Завдяки цьому проєкту про події в Україні знає весь світ, ми постійно отримуємо фінансову допомогу і фотозвіти від продажу наших браслетів», – розповідає заступниця директора з навчально-виховної роботи школи №25 Анна Дученко.

Коментарі у Facebook