У Вінниці в рамках ініціативи ЮНІСЕФ разом із ГО «UMind» реалізували захід для сприяння безпечного навчання у школах

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Протягом 27-28 листопада у Вінниці в приміщенні закладу Mont Blanc в рамках ініціативи «Спільно до навчання» реалізували низку активностей для сприяння безпечного навчання у школах, які відновили очне навчання повністю чи у змішаному форматі.

Такі активності проведуть у 15 містах України, в яких батьки, діти й вчителі матимуть можливість взяли участь у лекціях та квестах на теми безпеки під час навчання у школі.


Ведучим заходу був Олександр Педан, який у нестандартні формі «НеЛекції» розповів учасникам про мінну безпеку, важливість освіти навіть у воєнний час, безпеку в школі та про ментальне й фізичне здоровʼя.

Також, на заході школярі пройшли інтерактивний квест, щоб закріпити знання, а батьки тим часом взяли участь у діалозі.

У ролі експертів дискусії були директорка департаменту освіти Оксана Яценко та директор ліцею №20 Слушний Олег, які відповіли на всі питання, які хвилюють батьків: організація безпечного освітнього процесу під час повітряної тривоги, навчання без світла, тривалість канікул тощо.

Вінницьким ліцеїстам сподобався захід такого формату, під час якого доступною мовою їм вкотре нагадали, що потрібно робити під час повітряної тривоги, та як поводити себе, коли знаходиш підозрілий предмет.

«Така НеЛекція мені точно запам’ятається, адже дуже цікаво подали матеріал аби у випадку надзвичайної ситуації кожен з нас зміг правильно поводитися», – зауважила ліцеїстка Олена.

По завершенню заходу, усі учасники виявили бажання особисто познайомитись з ведучим Олександром Педаном та домовились про спільну ранкову пробіжку Центральним парком імені М. Леонтовича.
Одна з учасниць заходу на згадку про Вінницю подарувала ведучому створену власноруч картину, на якій зобразила Будинок побуту «Ювілейний», який постраждав після влучення ракети рашистів.

Коментарі у Facebook