Різдвяні ляльки-мотанки і новорічні зайці: у Вінниці відкрили виставку сувенірів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ексклюзивні авторські ляльки, ялинкові прикраси, ведмедики Teddy і навіть аромасвічки. Усе це можна побачити на виставці святкових сувенірів «Різдвяний калейдоскоп», яку відкрили у Вінниці 16 грудня.

Експозицію розмістили у виставковій залі Музею моделей транспорту. Там встановили ще фотозону з ялинкою, яку прикрасили самі ж вінничани (https://bit.ly/3WeOeCA), тож зараз у музеї панує атмосфера Різдва і Нового року.


Виставку святкових сувенірів «Різдвяний калейдоскоп» організував Офіс туризму Вінниці спільно з Вінницьким музеєм моделей транспорту і творчою спільною «Teddy lounge club». Експозиція складається з ексклюзивних авторських ляльок, прикрас та сувенірів.

Вінницькі майстри і майстрині з платформи подарунків з вінницькою душею «BYVI» представили ялинкові прикраси, виконані у різних техніках: валяння, петриківський розпис, кінусайга, оздоблення з використанням полімерної глини тощо. Також на виставці можна побачити міні-ялинки, в’язаних янголят, зайців (символів наступного року за китайським стилем), аромасвічки, ексклюзивні обідки з чеського скла та багато інших цікавинок. А різдвяні ляльки-мотанки точно не залишать нікого байдужими.

На відкриття завітала Леся Зіанурова, засновниця ГО “Екотворчість” і майстриня бренду “BYVI”. Спеціально для цієї виставки вона виготовила святкові натуральні свічки і ялинкові іграшки з українською символікою. Це великі кулі, обтягнуті оксамитом та прикрашені ліпниною у вигляді герба і прапора України.

Також на виставці новорічних сувенірів є роботи майстринь із творчого клубу «Teddy Lounge club» – колекційні авторські ляльки і ведмедики тедді. Майстрині кажуть, що технології їх виготовлення у цьому році виповнилось 120 років: «Це мистецтво, яке експонують в музеях і галереях. Тедді – це філософія. Тедді – це прояв любові…Ти не можеш бути занадто дорослим для Тедді».

Катерина Калашнікова, засновниця клубу «Teddy Lounge club», розповіла, що на виставці є роботи майстринь з Вінниці, Києва, Кривого Рогу, Тульчина й інших міст України. Особисто її робота – це заєць «Джавелін» у чорній балаклаві та з маленькою підвіскою у вигляді бавовни. Він розміщений на скрипці, розписаній білими квітами – такими ж, як жителі Гостомеля розписали свій паркан, обстріляний російськими військовими. Майстриня каже, що це робота про незламність українського духу: «В нас стріляють, але на місці куль розквітають білі квіти, ми співаємо “Червону калину” і звучить музика».

«Виготовлення роботи такої складності займає близько двох тижнів. Але було багато повітряних тривог, ми сиділи в укритті, і я практично за тиждень створила цього зайця “Джавелін”. На цій виставці він буде ще тиждень, а потім я його відправлю. Вирішила подарувати цю роботу дуже особливій людині, яка багато зробила для України. Але поки що не буду розкривати інтригу, кому саме», – розповіла Катерина Калашнікова.

Цікава виставка сувенірів «Різдвяний калейдоскоп» ще й тим, що вона буде постійно змінюватися і поповнюватися. Адже ці сувеніри можна не лише переглянути, а й придбати через @BYVI – платформу подарунків з вінницькою душею.

«Ми всі працюємо в єдиному пориві не дати можливості вкрасти у наших дітей Різдво, не дати можливості вкрасти свято Святого Миколая, і подарувати малечі казку. Тому з нагоди новорічних свят вхід до Музею моделей транспорту для дітей віком до 14 років буде безкоштовним. Вартість квитка для дорослих – 40 гривень», – розповіла директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська.

Виставку «Різдвяний калейдоскоп» можна відвідати щодня з 11:00 до 19:00 години (до 19 січня включно) за адресою: вул. Соборна, 64.

Коментарі у Facebook