Працівники центру реабілітації “Гармонія” провели спортивний турнір “Сильні духом”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Фахівці міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “Гармонія” провели відкритий спортивний турнір “Сильні духом”. Участь у заході взяли клієнти Центру. Спортивний простір розділили на сім різних локацій, де кожен із учасників пробував себе у різних видах спорту.

Турнір відкрили урочистим виконанням гімну України. Змагання провели з 7 видів спорту. Це дартс, шашки, лото, новус, футбол, атлетика та бочча. Останній – паралімпійський вид спорту. Під час гри використовують шкіряні м’ячики, які набиті піском. Учасники розділяються на дві команди – червону та синю. Є головний м’яч – білий. Кожна команда має підігнати свій м’яч ближче до білого.


“Технік і стратегій, як досягти перемоги – тут багато. Учасники самі обирають, як грати. Під час тренувань ми навчаємо цих технік”, – говорить головний суддя змагання Андрій Щербацький.

За сумісництвом Андрій – інструктор з трудової адаптації у реабілітаційному центрі “Гармонія”. Із початком ковіду, а потім і повномасштабної війни – через екран монітору він навчав своїх клієнтів, як, наприклад, виготовити, свічку. Такий захід, як спортивний турнір – нарешті дав можливість зустрітися всім разом, поспілкуватися і відпочити, говорить Андрій Щербацький.

“Якщо до карантину та війни ми постійно займалися, проводили тренування, люди готувалися до змагань, ми проводили підготовчі турніри… То тепер люди постійно сиділи вдома. І, в першу чергу, потрібно відновити навички у тих людей, які раніше займалися. А тих, хто раніше не займався, ми хочемо зацікавити цими видами спорту, аби вони в подальшому обрали для себе якийсь напрямок і продовжили займатися”, – додає Андрій Щербацький.

Усього в турнірі взяли участь 15 клієнтів реабілітаційного центру. Серед них – Кирило. Хлопець зіграв у лото. Розповідає, радий, що нарешті перейшли від онлайн заходів до офлайн.

“Ти бачиш людей, відчуваєш їхню енергетику. Це заряджає тебе на якісь дії. А онлайн-заняття – це не завжди зручно, тому що в когось немає світла, в когось немає зв’язку. А так ми зустрілися, поспілкувалися. Це дуже класно”, – додає клієнт центру реабілітації “Гармонія” Кирило.

Цей турнір був підготовчим, неофіційним. Кожен з учасників пробував себе у тому виді спорту, в якому хотів. За активну участь у заході всі отримали заохочувальні подяки. На весну у “Гармонії” планують наступний відкритий спортивний турнір.

Коментарі у Facebook