Юний вінничанин здобув «срібло» на Всесвітній шаховій Олімпіаді

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вихованець Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Артьом Андрієнко став срібним призером Всесвітньої шахової Олімпіади для людей із обмеженнями по здоров’ю. Змагання відбувалися у столиці Сербії Бєлграді, участь у них взяли 26 команд із різних куточків світу.

Перші ази гри на шахівниці Артьом Андрієнко отримав від дідуся, а у 2017 році хлопчик почав відвідувати заняття в МДЮСШ № 6. Відтоді він активно освоює тонкощі професійної гри в шахи.
Тренує чотирнадцятирічного хлопця тренер-викладач Володимир Вусатюк.


Він зазначив, що юнак є кандидатом у майстри спорту України з шахів. У його активі перемоги на багатьох Всеукраїнський, обласних та міських змаганнях, а також над майстрами спорту та гросмейстерами.
«В грі Артьом любить чинити тиск на суперника і час від часу приймати нестандартні рішення, щоб здивувати його. Також йому притаманна безкомпромісна гра, не любить робити нічиї», – говорить тренер-викладач МДЮСШ № 6 Володимир Вусатюк.

У 2022 році хлопець виборов дві золоті медалі на чемпіонаті світу серед людей з обмеженнями по здоров’ю до 20 років.
«Артьом дуже талановитий. Будучи ще у такому юному віці, він перемагає на шахівниці дорослих та досвідчених гравців. Без перебільшення скажу, що королівська гра йому під силу, адже він цілеспрямований, наполегливий та завзятий – справжній боєць», – говорить директор МДЮСШ №6 Микола Боднар.

Коментарі у Facebook