У Вінниці на базі VinSmart відкрили Цифровий навчальний центр

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вчора, 1 червня, Міжнародна гуманітарна організація Save the Children відкривала ще один цифровий навчальний центр у співпраці з КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» спільно з Вінницькою міською радою.

Як повідомив на своїй сторінці у Телеграм-каналі міський голова Сергій Моргунов, діти та підлітки зможуть безплатно скористатись технікою, що там розміщена. Також очільник міста зазначив, що на базі VinSmart це вже другий цифровий простір. У планах – відкриття подібних центрів.


Відсьогодні, як і юні вінничани, так і гості міста можуть відвідувати цифровий навчальний простір за адресою проспект Космонавтів, 58, у приміщенні Центру підліткових клубів. Його відкрили для дітей віком від 6 до 17 років, з можливістю безперервного доступу до дистанційного навчання. Те, що у нас відкриваються такі Центри з сучасними технологіями на користь освітньому процесу, є ще одним доказом того, що Вінниця є сучасним містом. Це підтверджують й результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI, де Вінниця посідає перше місце по Україні в рейтингу «Сучасне місто». І це – за оцінкою самих вінничан.

Сергій Моргунов зазначив на своїй сторінці у Телеграм-каналі, що у новоствореному Центрі діти та підлітки можуть безплатно скористатись технікою, що там розміщена. А це ноутбуки, планшети, проєктор, принтер та інше. Очільник міста зазначив, що у просторі проводитимуть уроки з медіаграмотності та кібербезпеки, а також віртуальні тури Україною.

Як розповіли представники Міжнародної гуманітарної організації Save the Children, наразі у Вінниці працюють вже три цифрових навчальних центри, два з яких на базі VinSmart.

«Цифровий навчальний центр – це сучасний простір, який обладнаний цифровими технологіями: екран, проєктор та принтер. В планах відкриття ще двох таких дитячих просторів, аби надати доступ до Інтернету та навчання у онлайн-форматі якомога більшій кількості дітей. Загалом за період роботи двох центрів у Вінниці, було охоплено 600 дітей, яких забезпечили технічною підтримкою і тренінгами», – зауважив представник організації Save the Children Всеволод Прокофʼєв.

У Цифровому навчальному центрі по проспекту Космонавтів, 58, відтепер діти мають доступ до 10 ноутбуків та 40 планшетів для навчання. Крім цього, тут є засоби для покращення психоемоційного стану та доступ до інтерактивних цифрових уроків, зокрема з медіаграмотності, безпеки в Інтернеті. Є й віртуальні тури Україною.

Від усієї міської ради та від себе особисто, подякувала за співпрацю у відкритті простору начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак, яка зауважила, що завдяки таким приміщенням для дітей можна продовжувати навчальний процес незалежно від того, чи є у тебе для цього технічне забезпечення.

Дмитро Мира додав, що співпраця з організацією Save the Children показує, як круто можна облаштувати навчальне середовище для малечі. «Сьогодні ми відкрили простір на базі нашого центру і сподіваємось, що дітками сподобається і вони будуть без хвилювань знаходитись тут, адже найцінніше те, що цифровий навчальний центр знаходиться в укритті», – каже він.

Також під час відкриття цифрового навчального центру, кілька діток вже змогли спробувати скористатись послугами, і залишились задоволені, адже гратись й навчатись гуртом дуже цікаво та весело.

Коментарі у Facebook