У межах акції “Долоньки захисту” юні вінничани плетуть сітки для захисників

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У вінницькому Центральному парку імені М. Леонтовича добігає кінця акція “Долоньки захисту”, організована Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом. В межах акції юні вінничани могли долучитися до плетіння маскувальних сіток та отримати безкоштовні квитки на атракціони.

Акцію організували, щоб допомогти волонтерській спільноті “Чарівна мережка”. Щодня приносили по 7 рамок. Основу на сітки та тканину надавав Гуманітарний штаб.

І сьогодні, 1 червня, в День захисту дітей, коли в парку організували програму активностей, десятки юних вінничан також долучалися до плетіння сіток для захисників. Зокрема, на акцію завітала вінничанка Альона зі своїм сином Романом. Жінка переконана – зараз немає жодної людини, яка б вважала, що допомагати війську неважливою.

“Це дуже важливо зараз, кожен має допомагати, чим може. Ми маємо виховувати нові покоління так, щоб вони розуміли, задля чого ми боремось зараз. Саме так я виховую сина,” – каже вінничанка.

Її підтримує і маленький Рома. ” Треба допомагати захисникам”, – переконано каже хлопчик.

Загалом, подію до Дня захисту дітей організовано у співпраці з Дирекцією парків та дозвілля територіальної громади, волонтерською спільнотою “Чарівна мережка” за підтримки міськради та облради, ГО “Молодь 3.0”, відділу молодіжної політики ВМР та Вінницької молодіжної ради.

Також акцію на підтримку волонтерів та захисників відвідали керівник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман, а також його співзасновники: міський голова Вінниці Сергій Моргунов та голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий. Так, мер і сам спробував долучитись до плетіння сіток.

Очільник Гумштабу Володимир Гройсман, своєю чергою, зазначив, що такі акції дуже потрібні як для наших захисників, так і для дітей, які другий рік проживають в умовах повномасштабної війни.

“Діти – найцінніше, що є в нас зараз. Дуже хочеться, щоб вони жили в мирній процвітаючій Україні. Я дуже сподіваюсь, що настане день – завдячуючи нашим воїнам, нашим волонтерам, усім, хто робить все можливе для перемоги, – який стане днем нашої великої Перемоги,” – каже Володимир Гройсман.

Зазначимо, що сьогодні в Центральному парку імені М. Леонтовича підготували розважальну програму для дітей. Як повідомляв раніше міський голова Сергій Моргунов, у центральному парку імені М. Леонтовича, на площі Водограй з 13:00 до 18:00 на діток очікують: концертна програма “Країна дитячих мрій”, майстер-класи, виставки, презентації мистецьких та спортивних шкіл, інтерактиви, фотозони, благодійні ярмарки та інше.

Коментарі у Facebook