Для курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ у Вінниці організували екскурсію Спасо-Преображенським кафедральним собором

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Учора, 29 червня, для курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ, відділ молодіжної політики та Вінницька молодіжна рада організували екскурсію однією з Національних пам”яток архітектури нашого міста – Спасо-Преображенським кафедральним собором.

Цегляний храм у стилі бароко відчинив свої двері для 30 майбутніх правоохоронців. Під час екскурсії вони дізнались чимало цікавих фактів із історії культової споруди. Оглянули каплицю з автентичними розписами XVIII століття та мали унікальну можливість піднятися на дзвіницю собору.


«Найбільший захват у молоді викликало підняття на дзвіницю, з якої відкривається неперевершена панорама Вінниці. Щиро вдячні екскурсоводу – Оксані Роздорожнюк, яка представила пам”ятку архітектури у новому світлі для молодих людей», – розповіла начальниця відділу молодіжної політики Вінницької міської ради Юлія Мончак.

По завершенню екскурсії юнаки та дівчата ділилися враженнями. Кажуть, було пізнавально та дуже цікаво, тому з нетерпінням очікують на майбутні мандрівки містом.

«Чекаємо подібних заходів, адже тільки українська архітектура пройшла чималий еволюційний шлях, аби поєднати в собі красу та витонченість, якою сьогодні ми милуємось та пишаємось», – зауважила курсантка Дар”я.

Коментарі у Facebook