Вінницький міський голова подякував стрільцю добровольчого формування Максиму Задорожному за допомогу

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Нещодавно у Вінниці сталася аварія за участі маршрутки та вантажівки на Немирівському шосе. Постраждали пасажири і водії, але завдяки стрільцю добровольчого формування нашої громади Максиму Задорожному, який їхав позаду маршрутки, вдалось швидко зупинити крововилив у постраждалих та попередити жахливі наслідки ДТП. Про це на своєму телеграм-каналі та у фейсбуці повідомив міський голова Сергій Моргунов.


«Він стрілець добровольчого формування нашої громади. За збігом обставин, того дня хлопець їхав позаду маршрутки, яка потрапила в ДТП на Немирівському шосе. Він не розгубився. Ще до приїзду швидкої надав першу медичну допомогу потерпілим: наклав турнікети, бандажі та зафіксував кінцівки тим, у кого був найважчий стан. Навички тактичної медицини вінничанин отримав під час навчань, які проходять на базі нашого КП «Муніципальна варта», – написав міський голова Сергій Моргунов.

За словами Максима, під час зіткнення маршрутного таксі та вантажівки, він перебував позаду маршрутки за кермом автомобіля, тому одразу зупинився і приступив до дій. «Я розумів, що жертв буде багато. Згадав, що нам пояснювали під час навчань та дістав свою аптечку і почав надавати допомогу», – каже вінничанин.

Через кілька хвилин після того, як Максим надав домедичну допомогу, на місце події відразу прибули кілька карет швидкої та правоохоронці й забрали поранених місцях до найближчих лікарень міста.

«Він – приклад звичайних українців, які не роздумуючи, допомагають тим, хто цього потребує. Пишаємось такими вінничанами», – підсумував Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook