Більше 13 тисяч хворих на грип: Вінниччина перейшла епідпоріг захворюваності

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

887 випадків заховрюваності припадає на 100 тисяч населення у Вінницькій області. Це більше на 22,7 % за епідпоріг. Більшість хворих – це діти (8 тисяч 385 особи)

У понеділок, 10 лютого, під час щотижневої наради в ОДА директор Департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович виступила із звітом про ситуацією із захворюваністю в області.

Ситуація щодо підвищення епідпорогу спостерігається і в державі загалом. Так, захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перевищує епідпоріг на 43%.

Згідно з інформацією ВОЛЦ МОЗ України, на 6-му тижні 2020 року у Вінницькій області спостерігається високий рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, що складає 887,5випадків на 100 тис. населення. Протягом тижня за медичною допомогою  з приводу  ГРВІ звернулись 13786 осіб, серед захворілих  8385  дітей.  Було госпіталізовано 654 особи, в тому числі 488 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у м. Вінниця, Бершадському, Могилів-Подільському, Томашпільському та Тульчинському районах.

Коментарі у Facebook