Сьогодні відбулося перше засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при ВМР

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Сьогодні, 29 серпня, відбулося перше засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Вінницькій міській раді. Серед важливих питань, які обговорили на зустрічі, – соціальний супровід та соціально-психологічна підтримка сімей Захисників і Захисниць та внутрішньо переміщених осіб.

Координаційний центр утворили 2 червня 2023 року. Сьогодні відбулося його перше засідання. Головне завдання Центру – підтримка та координація роботи департаментів та спеціалізованих міських служб задля надання допомоги населенню, яке постраждало внаслідок війни.


«З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації Вінницька міська рада постійно здійснює супровід та соціально-психологічну підтримку населення, яке постраждало від війни, а саме сімей Захисників та Захисниць України, зокрема, звільнених з військової служби, загиблих або померлих, зниклих безвісти та внутрішньо переміщених осіб», – зазначила заступниця міського голови Галина Якубович.

Всім сім’ям надається психологічна та соціальна підтримка. Фахівці департаменту сприяють вирішенню питань матеріально-побутового забезпечення сімей Захисників і Захисниць, а також родин внутрішньопереміщених осіб.

«Нашим спільним завданням в умовах війни є підтримка цивільного населення. Відповідно є розпорядження міського голови про посилення супроводу таких сімей. Особливу увагу також приділяємо сім’ям полеглих Захисників і Захисниць. Адже завдяки їм ми відчуваємо себе відносно спокійно, а наше місто продовжує функціонувати», – зауважила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

У місті також діють муніципальні програми підтримки загиблих (померлих) Захисників і Захисниць. Зокрема, до Дня пам’яті Захисників кожному члену родини військовослужбовців, які полягли за суверенітет та територіальну цілісність України, виплатили матеріальну допомогу в сумі одного прожиткового мінімуму.

Галина Якубович також нагадала про допомогу Міжрегіонального гуманітарного координаційного штабу та щоквартальну муніципальну матеріальну допомогу та продуктові набори малозахищеним верствам населення в рамках ініціативи «Вінничани важливі».

Допомогу також надають і міжнародні донори. «Під час повномасштабного вторгнення Вінниця розпочала роботу з продовольчою місією ООН. Допомогу нам надала і Швейцарська Конфедерація. Продовжуємо також взаємодіяти з UNICEF, Міжнародною організацією з міграції, благодійними організаціями “Save the Children”, “Люди в біді” та іншими. Потрібно і надалі скоординовувати роботу з міжнародними організаціями. Наше завдання – ефективно її використовувати та забезпечувати допомогою населення, яке її потребує», – підсумувала Галина Якубович.

Координаційний центр підтримки цивільного населення при Вінницькій міській раді і надалі продовжуватиме свою роботу та розв’язуватиме проблемні питання людей, які постраждали внаслідок війни.

Коментарі у Facebook