Вінницький Гумштаб передав черговий лазне-пральний комплекс для військовослужбовців

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Чотири душових, два бойлери для підігріву води та дві пральні машини – у комплексі наявне все для того, аби військовослужбовці мали можливість подбати про власну гігієну в польових умовах. Сьогодні, 29 серпня, міський голова Сергій Моргунов, голова обласної ради Вячеслав Соколовий спільно з координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу оглянули мобільний лазне-пральний комплекс. Його виготовили працівники ПП РА «Бастіон». Незабаром комплекс відправлять бійцям 3-ї Окремої штурмової бригади, які сьогодні боронять нашу країну від ворожої навали.

Мобільний лазне-пральний комплекс складається з двох приміщень – душове відділення та побутова кімната. Він обладнаний всім необхідним для того, аби військовослужбовці, у польових умовах, могли швидко та якісно випрати й висушити власні речі, поголитися, прийняти теплий душ та відновити сили після бойових завдань. Так, за день ним може скористатися від 80 до 150 людей.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що наразі пріоритетною ціллю Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу є підтримка наших Захисників та Захисниць, оскільки саме їхні героїчні подвиги та боротьба наближають нашу перемогу.

«Ми системно працюємо щодо допомоги нашим Збройним Силам України, в тому числі вінницьким підрозділам, які воюють на Сході та Півдні. Також надаємо допомогу тим підрозділам, які звертаються до нас, як от 3-а Окрема штурмова бригада, тому що там є і наші вінничани. Буквально на минулій сесії, у п’ятницю, було прийнято рішення щодо створення додаткового фонду підтримки Збройних Сил України. Ми уже провели перші тендерні процедури на закупівлю 40 мавіків. Надалі продовжуємо працювати у цьому напрямку. Всі координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, в тому числі його керівник – Володимир Гройсман, для себе визначили пріоритетом саме підтримку наших Збройних Сил», – зазначив Сергій Моргунов.

Також він додав, що Вінниця продовжує підтримувати й ті громади, які кожного дня страждають від терористичних дій окупантів. Зокрема і місто Балаклія, Харківської області, яке обстрілюють російські терористи.

«Ми ще з минулого року їм допомагаємо у налагодженні критичної інфраструктури. Також виділяли кошти на капітальний ремонт зруйнованого майна: будинки, об’єкти критичної інфраструктури, дитячі садочки. Передавали генератори, а також 2 автобуси. Так само на цій сесії ми прийняли рішення про підтримку Білопілля, Сумської області, яке знаходиться за 7 кілометрів від кордону з рашистами. Окупанти постійно ведуть обстріл з артилерії та мінометів по території цих громад і знищують їх», – каже Сергій Моргунов.

Співзасновник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий зазначив, що наразі всі можливі сили акумулюються для підтримки наших Захисників та Захисниць.

«На минулому тижні було прийнято 2 важливих рішення. Так, Вінницька міська рада прийняла рішення про створення Фонду підтримки ЗСУ та соціально-економічного розвитку ВМТГ. Він має акумулювати кошти та, на прозорих конкурентних засадах, організовувати придбання необхідних речей для військових підрозділів. Окрім того, обласна рада прийняла рішення про збільшення суми на фінансування оборонної програми, з яким ми звернулись до ОВА. Воно також покликане розширити спектр допомоги нашим військовим», – зазначив Вячеслав Соколовий.

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський зазначив, що лазне-пральний комплекс передається за попереднім запитом військовослужбовців.

«Хлопці кажуть, що забезпечені і зброєю, і харчуванням, але були б дуже вдячні за ось такий мінімальний побутовий комфорт. Тому керівництвом Гумштабу було прийнято рішення сконцентруватись на забезпеченні військових такими мобільними лазне-пральними комплексами. Тут встановлені пральні машинки з функцією сушки, бойлери. Також він обладнаний ємністю на тонну води та автономною насосною станцією, яка може працювати як від генератора, так і від мережі живлення», – зазначив Павло Яблонський.

З Вінниці відправили “азовцям” ще одну мобільну лазню

Координатор Міжрегіонального гуманітарного штабу та депутат Вінницької міської ради Олександр Мельник зазначив, що важливо докладати всіх зусиль для того, аби забезпечити наших Захисників та Захисниць всім необхідним.

«Цей комплекс необхідний найбільше на передовій. Це там, де хлопці повертаються з бойових завдань. І звичайні речі, які ми можемо собі дозволити у тилу, до прикладу, випрати одяг, прийняти душ – там здаються нереальним. Тому завдання нашої команди є, окрім забезпечення всім необхідним, також створювати ті умови, які можуть покращити їх побут звичайними речами», – зазначає Олександр Мельник.

Його колега Антоніна Іващук додала, що Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб і надалі продовжує обробляти запити військових.

«Цей комплекс стане у нагоді не лише влітку, а й в холодну пору року, особливо в дощову погоду. Оскільки важливо, щоб військові, коли приходитимуть із завдань, мали змогу помитись та посушити свої речі. Надалі ми будемо продовжувати задовольняти потреби наших хлопців. Ми тут в тилу маємо докладати всіх зусиль для того, аби наблизити нашу перемогу», – зазначає Антоніна Іващук.

Нагадаємо, що нещодавно команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу уже відправила один такий комплекс військовослужбовцям вінницької бригади ТРО, які боронять нашу державу на Південному напрямку.

Для довідки

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб було створено у березні 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового з метою подолання викликів, які поставила перед Україною війна. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook