У Вінниця для дітей, які перебувають на обліку у Службі у справах дітей, влаштували похід до кінологічного центру

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Сьогодні, 29 серпня, напередодні Дня знань для дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку в Службі у справах дітей міської ради, організували пізнавальний захід. Близько 30 діток побачили, як спеціально навчені собаки затримують злочинців, шукають вибухівку, беруть слід грабіжників. Захід відбувся у кінологічному центрі ГУНП у Вінницькій області. Опісля заходу діти могли погратися з тваринами під наглядом кінологів, а також отримали подарунки від Вінницької міської ради.

Близько 30 діток спостерігали, як підопічні кінологічного центру виконують різні завдання. Серед запрошених – сестрички Ангеліна та Софія Генсіровські.


«Нам сподобалося спостерігати за собачками, було дуже цікаво. Ми й не здогадувалися, скільки всього вони можуть виконувати. Вони дуже розумні», – говорить шестикласниця Софія Генсіровська.

Усього у вінницькому кінологічному центрі перебуває 29 собак. Здебільшого це німецькі вівчарки. Сьогодні діткам показували всі навички, які зазвичай використовують під час виконання службових обов’язків.

«Кожна собака має свій напрям роботи. Є собаки по слідовій роботі, пошуку людей, померлих, наркотичних речовин і так далі. Ми показали діткам, як наші вівчарки шукають вибухівку, беруть слід злочинця, знаходять наркотичні засоби. Звичайно, граната була не справжня, лише муляж. Так само і для пошуку наркотичних речовин ми використали спеціальний засіб. Але сьогодні наші дітки могли побачити, якими професійними є наші пошуковці. Тому краще не порушувати закон, а гарно вчитися», – говорить начальник Кінологічного центру ГУНП у Вінницькій області Юрій Байнак.

На завершення заходу діткам вручили шкільні ранці від Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова. Подарунки отримали майже 30 діток. Загалом на супроводі Служби у справах дітей є понад 150 діток, які перебувають у складних життєвих обставинах. До 1 вересня всі вони отримають подарунки.

«Просто вручити діткам подарунки – це не дуже цікаво. Тому ми щорічно робимо для них якісь заходи. Перед повномасштабною війною ми ходили у Музей авіації, планетарій. Тепер ми вирішили, що піти в кінологічний центр буде цікаво, адже спілкування з тваринами завжди спонукає на щось добре та тепле», – говорить начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

До акції долучилися і представники поліції. Вони вручили дітям кульки та флікери, для помітності на дорозі в темну пору доби.

Коментарі у Facebook