Загинув, захищаючи Батьківщину: вінничани прощаються з Захисником Максимом Гамовим

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Назавжди 28-літній… Сьогодні вінничани вкотре схиляють голови у жалобі, віддаючи останні почесті Захиснику України. На війні загинув справжній патріот та мужній воїн Максим Гамов.

Молодий захисник став у стрій 10 жовтня 2022 року. Служив у лавах 25-ї окремої повітрянодесантної бригади ЗСУ. Його бойовий шлях пролягав найгарячішими точками війни: Донецьк, Краматорськ, Луганськ… Загинув Максим Гамов 23 серпня під час виконання військового завдання поблизу селища Новоселівське Сватівського району.


«Максим Гамов виявив неймовірну відвагу та патріотизм, об”єднавши своє військове покликання зі спортивними здобутками. Він був видатним майстром у спортивній акробатиці та стрибках на акробатичній доріжці, мав звання Кандидата у майстри спорту», – йдеться у повідомленні Вінницької ОДЮСШ, вихованцем якої був Максим Гамов.

А мати Героя Оксана Анатоліївна розповіла, що передусім Максим прагнув відновлення територіальної цілісності України, включно з півостровом. «Казав: «Це шлях, який маю пройти. Я буду звільняти Крим». Не судилося… Мій синочок був дуже доброю людиною. По-справжньому доброю. Турбувався про побратимів та постійно переймався чи все гаразд у мене вдома. До речі, там – на нулі – він взяв під опіку й усіх безпритульних котиків та собачок. Годував та пестував їх. Тож, наразі маю найбільше фото сина із фронтовими хвостанями», – розповіла мама воїна.

Народився Максим Гамов 10 грудня 1994 року. Навчався у 1-й Вінницькій школі. Після чого обрав для себе професійну освіту. Закінчив Вище художнє професійно-технічне училище №5, а згодом транспортний фаховий коледж. Кілька років до масштабного вторгнення працював у транспортному депо – прокладав колії.

«Але найбільшим покликанням Максима був спорт. Для себе він обрав один із найважчих його видів – стрибки на акробатичній доріжці. Перемагати та йти вперед йому допомагали наполегливість та лідерські якості», – каже мати Героя.

Вшанувати пам’ять Максима Гамова вінничани зможуть о 9:00 год. у поминальній залі Ритуального центру «Реквієм» на Батозькій, 12.

О 10:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відслужать панахиду за загиблим Героєм. А наступною зупинкою траурної процесії стане подвір’я його рідного будинку за адресою: 2-й пров. Хмельницького шосе, 2.

Поховають Захисника близько 12:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook