Вінницький ліцей №22 передав на передову позашляховик

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

В п’ятницю, 20 жовтня, учні, педагогічний та батьківський колективи КЗ “Вінницький ліцей №22” передали на передову позашляховик. Автомобіль уже допомагає виконувати бойові завдання військовим підрозділу “Червона калина”. Кошти на позашляховик, а це понад 205 тисяч гривень, змогли зібрати завдяки двом благодійним осіннім ярмаркам.

“З початком війни ми всі стали волонтерами й майже щомісячно відправляємо товари та іншу гуманітарну допомогу на схід України. Це вже стало нашою доброю традицією”, – розповідає директора КЗ “Вінницький ліцей №22” Галина Розторгуєва.


За її словами, восени ліцей провів два благодійні ярмарки “В єдності наша сила”. Перший, 26 вересня, – проводили учні початкової школи. Другий, третього жовтня, – організували учні середньої та старшої школи.

“Ми торгували, купували смаколики, плели браслети. Був навіть символічний пес Патрон, кошти за фото з яким теж додавалися до нашого збору. За результатами першого ярмарку ми змогли зібрати 96 тисяч гривень, та понад сто тисяч – за результатами другого. Загальна сума зібраних коштів склала 205 800 гривень. Разом з батьками та учнівським самоврядуванням ми вирішили, що за ці гроші придбаємо авто для наших Захисників», – зазначає Галина Розторгуєва.

Загалом, як зазначає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, це вже дев’ятий автомобіль, який вінницькій освітянській родині вдалось відправити на фронт з першого вересня.

“Я хочу подякувати нашим учням, їх батькам та працівникам закладів освіти за таку активну та патріотичну позицію. Фактично, освітні заклади нашої громади долучились до допомоги нашим Захисникам ще на початку повномасштабного вторгнення. Вони плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, готують вареники та волонтерять в той чи інший спосіб. Завдяки цьому на фронт постійно передається така необхідна допомога – це і їжа, і побутова хімія, а також – турнікети, аптечки, тепловізори, безпілотники, автомобілі та багато чого іншого”, – зазначає очільниця департаменту.

За словами директорки КЗ “Вінницький ліцей №22” Галини Розторгуєвої, в минулому навчальному році, весною, завдяки благодійному ярмарку вдалось зібрати кошти на тепловізори.

“Було дуже приємно, коли волонтер, яка їх передавала, потім приїхала і з великою вдячністю розповіла, що ці тепловізори, які ми відправляли, допомогли врятувати життя, – зазначає директорка закладу. – На жаль, ця війна зачепила всіх. Шестеро наших випускників віддали своє життя, захищаючи Незалежність нашої держави. На жаль, є й ті, які рахуються як зниклі безвісти… Тому, ми, хоч і знаходимось в тилу, але маємо обов’язково допомагати, адже наша допомога – це чиїсь життя”, – зазначає Галина Розторгуєва.

20 жовтня, разом з автомобілем на фронт поїхали також дитячі малюнки та Прапор зі словами вдячності та побажаннями від учнів ліцею.

Наразі освітній заклад збирає папір та жерстяні баночки для виготовлення окопних свічок. Робитимуть їх на перервах та уроках праці.

Коментарі у Facebook