Спалах гепатиту А у Вінниці визнали надзвичайною ситуацією: впроваджують заходи ліквідації

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Сьогодні, 25 жовтня, відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо впровадження заходів, що спрямовані на ліквідацію спалаху захворювання на вірусний гепатит А серед населення Вінницької міської територіальної громади.

Зокрема на засіданні йшлося і про те, що розпорядженням міського голови створено робочі групи, до складу яких увійдуть фахівці Вінницького міського управління ДПСС у Вінницькій області та представників департаментів Вінницької міської ради. Вони здійснюватимуть позачергові комісійні обстеження підприємства КП «Вінницяоблводоканал» та мереж автоматів по розливу питної води.


У всіх дошкільних та загальноосвітніх закладах запроваджується обов’язкова дезінфекція столового посуду після кожного прийому їжі та посилюється контроль за дотриманням технології приготування страв й дотриманням правил особистої гігієни дітьми та персоналом. Окрім того, забороняється організація масових заходів, що проводяться в приміщеннях або на території закладів освіти з реалізації продукції домашнього виготовлення із залученням сторонніх осіб, у тому числі батьків.

Крім того, на ім’я директорів ринків підготовлені листи щодо посилення контролю за проведенням генеральних прибирань та дезінфекції території ринків, дотриманням правил особистої гігієни працівників та реалізаторів харчових продуктів.

Посилення заходів із дезінфекції відбуватиметься й в громадському транспорті міста.

В підсумку міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення визначити спалах захворювання на вірусний гепатит А серед населення громади у жовтні 2023 року надзвичайною ситуацією та посилити роботу з її усунення.

Коментарі у Facebook