Сьогодні вінничани проводжають у вічність Захисника України Олександра Качковського

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінничани знову схилили голови у скорботі, проводжаючи у вічність Захисника України. Олександр Качковський боронив Батьківщину на Донецькому напрямку. Був стрільцем-санітаром 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу (в/ч А0666). Загинув 19 жовтня у бою поблизу смт Курдюмівка Бахмутського району. Воїну було лише 36 років… Батьки залишились без сина, сестра – без брата…

«Олександр став на захист України у травні цього року. Хоч й не мав великого здоров’я, від виконання військового обов’язку не відхрещувався. Казав, хто як не він, – розповідає мама полеглого Героя Таміла Іванівна. – Навіть, коли лікувався після поранення, передусім хвилювався за своїх побратимів. Прагнув якнайшвидше відновитися та повернутися на передову… Там на нього чекали. Цінували, зокрема за глибокі знання з історії та біології, за які називали «ходячою енциклопедією». До речі, знання Олександра природничої науки не раз виручали друзів на фронті, коли потрібно було розпізнати шкідливі рослини чи отруйних змій».


Олександр Качковський народився та зростав у Вінниці. Навчався у 22-й школі, а потому обрав для себе професію газоелектрозварювальника.

Мама воїна каже: «Олександр дуже любив свою роботу, бо відчував її важливість. Віддавався їй повністю, тому, мабуть, і не встиг знайти кохану та завести сім’ю…Сподівався надолужити все після Перемоги».

Церемонія прощання із Олександром Качковським відбудеться біля будинку за адресою: вул. І. Сірка, 8 (початок о 9:00 год).

А об 11:00 год поминальну службу за полеглим відслужать у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають воїна близько 12:30 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook