У Вінниці відзначили 110-у річницю від дня заснування першого транспортного підприємства міста

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Сьогодні, 26 жовтня, у Вінниці відзначили 110-у річницю від дня заснування першого транспортного підприємства міста, яке трансформувалось у Вінницьку транспортну компанію. Міський голова Сергій Моргунов спільно з представниками муніципалітету відзначили фахівців підприємства за вагомий внесок в розвиток міського пасажирського транспорту.

Сергій Моргунов зауважив, що Вінницька транспортна компанія має доволі глибоку історію, та є одним із найдавніших підприємств Вінниці.


«У нас небагато підприємств, які мають таку давню історію. Якщо говорити про колектив Вінницької транспортної компанії, то він уже давно є одним з найкращих, як у Вінниці, так і в Україні. І я думаю, що ви відчуваєте гордість за те, що ви є працівниками такого серйозного та потужного підприємства», – зазначає Сергій Моргунов.

Очільник громади наголосив, що трамваї, як засіб пересування містом, мають великий попит, тому розвиток трамвайної інфраструктури є вкрай важливим для Вінниці.

«Трамвай займає важливе місце у сфері громадського транспорту Вінниці. Тому ми вважаємо, що потрібно й надалі розвивати трамвайну інфраструктуру. Я думаю, що ви пам’ятаєте 2007 рік, коли міським головою ще був Володимир Гройсман. Саме тоді Вінниця отримала перші цюрихські трамваї. Тоді також багато було зроблено щодо розвитку тролейбусної інфраструктури. Сьогодні ми продовжуємо цю історію і маємо надію до кінця цього року отримати ще 8 вагонів «Tram2000». Саме фахівці вашого підприємства, за своєю ініціативою, розробили трамваї «VinWay» і найголовніше, що вони сподобались вінничанам», – каже Сергій Моргунов.

Також міський голова зазначив, що попри всі виклики пандемії та війни громадський транспорт продовжив працювати та виїжджати на свої маршрути і висловив переконання, що після перемоги над російським агресором Вінниця матиме багато можливостей щодо покращення транспортної інфраструктури міста та оновлення рухомого складу громадського транспорту.

«В умовах війни ми повинні більше підтримувати наші Збройні сили. Більше коштів направляти на закупівлю дронів, обладнання, автомобілів, і багато інших речей, як от підсилення мобільних «ловців шахедів». Це ті речі, які необхідно робити для безпеки нашого міста. А після перемоги ми зможемо працювати над проектами розвитку», – зазначив Сергій Моргунов.

Тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора КП «Вінницька транспортна компанія» Олександр Нечаєв зазначив, що за 110 років трамваї уже стали візитівкою міста Вінниці.

«З 28 жовтня 1913 року вулицями Вінниці курсують трамваї, забезпечуючи перевезення мешканців нашого міста. За цей час трамваї вже стали візитівкою нашого міста. І сьогодні хочу відзначити роботу тих людей, які в такий важки час сидять за контролем вагона, ремонтують рухомий склад, підтримують в належному стані колії та електромережі. Сьогодні не можу не сказати слова вдячності Збройним силам України та всім захисникам, які за покликом серця з перших днів війни стали на захист нашої Батьківщини. І хочемо подякувати їм за можливість жити й працювати на благо міста та його мешканців. Також хочемо висловити подяку міській владі, в особі міського голови Сергія Моргунова за постійну підтримку нашого підприємства. Щиро сподіваюсь, що наступну річницю ми зустрінемо в мирній Україні», – зазначив Олександр Нечаєв.

Серед працівників компанії, яких відзначили, була й Олена Черватюк, яка працює у Вінницькій транспортній компанії уже 53 роки.

«Я прийшла сюди працювати у 17 років, одразу після школи у 1970 році. Працювала і диспетчером, і кондуктором. А уже в 18 років я сіла за кермо трамвая. Я дуже сильно люблю свою роботу. Ранок, місто прибране, красиве заходять пасажири вітаються. І так приємно. Хтось заходить і намагається чимось допомогти», – розповідає Олена Черватюк.

Також наприкінці заходу Сергій Моргунов погасив марку присвячену 110-й річниці від дня започаткування трамвайного руху у Вінниці, дизайн якої розробили фахівці Вінницької транспортної компанії. Зокрема, він наголосив, що тепер марка стане свого роду історичною пам’яткою.

«З точки зору історичної спадщини ваше підприємство – одна із яскравих сторінок історії нашого міста. І я думаю, що такі речі потрібно всім нам берегти й в першу чергу вам, тому що від вашої роботи залежить на скільки пишається громада “трамвайниками”», – зазначив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook