Вінницькі патрульні поліцейські відзвітували за 9 місяців своєї роботи

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На сторожі правопорядку та безпеки на дорогах: сьогодні, 26 жовтня, на засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради заслухали звіт про роботу патрульних за 9 місяців поточного року. Про результати доповів Редван Усеінов – начальник управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції. За його словами, головні зусилля працівників відомства були націлені, зокрема на захист прав і свобод людей, запобігання кримінальних та адміністративних злочинів, здійснення профілактичної, роз’яснювальної, превентивної діяльності.


Як зазначив доповідач, у 2023 році середній час прибуття екіпажів на місце виклику становить – 6 хв. 36 сек., що на майже 2 хвилини швидше, ніж у попередньому році. Загалом же вінницькі патрульні за 9-ть місяців поточного року відпрацювали 20 751 завдання (проти 17 771 – у минулому році), що вказує на незначне збільшення кількості викликів.

«Затримання осіб, які підозрюються у вчиненні злочинів є одним із найважливіших напрямів нашої роботи. Так, за звітний період вінницькі патрульні по гарячих слідах встановили та затримали осіб, причетних до 421 правопорушень, серед яких найбільшу кількість становлять наркозлочини – 181. Далі йдуть підробка документів – 63, хуліганство – 29, незаконне поводження зі зброєю та крадіжки – по 23, знищення або підробка вузлів агрегатів – 18, тілесні ушкодження – 17, грабежі – 2»,– зазначив начальник управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції Редван Усеінов.

А за адмінправопорушеннями, за його словами, було складено близько 75 тисяч матеріалів. За ними винесено постанов на суму майже 28, 5 млн грн, левову частину з яких (24,3 млн грн) відшкодовано у вигляді добровільної сплати штрафів.

«Велика кількість складених адміністративних матеріалів патрульними свідчить про суттєве порушення водіями правил дорожнього руху, що є основною причиною дорожньо-транспортних пригод, – підкреслив Редван Усеінов. – На особливому контролі як громадськості, так і керівництва НПУ і патрульної поліції, зокрема, є виявлення водіїв, які керують транспортним засобом у стані сп’яніння. За 9 місяців 2023 року патрульними складено 1 355 таких адміністративних матеріалів».

Аналізуючи кількість ДТП, скоєних за звітний період, доповідач однією з причин назвав низьку дисципліну учасників дорожнього руху – пішоходів у тому числі. В цілому ж в м. Вінниця було зареєстровано 1068 дорожньо-транспортних пригод, з яких 10% із постраждалими.

«Водночас, слід зазначити, що систематичного скоєння ДТП із тілесними ушкодженнями на території обласного центру не зафіксовано», – зазначив Редван Усеінов.
Натомість, за його словами, за звітний період в області було зареєстровано 212 дорожньо-транспортних пригоди, після вчинення яких винуватці намагалися втекти від відповідальності: «Розшукати та встановити вдалось 203 таких водіїв. Тобто відсоток розкриття становить 96 %».

Коментарі у Facebook