Безпека та оборона, стійкість, турбота – Вінницька міська та обласна ради ухвалили пріоритети бюджету-2024

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

При формуванні Вінницького міського та обласного бюджетів на наступний рік ключовими пріоритетами стануть безпека, оборона, стійкість та турбота. Відповідні рішення ухвалили сьогодні як на засіданні Вінницької міської, так і обласної Рад.

Це значить, що передусім, при розподілі коштів, підтримка надаватиметься ЗСУ, Нацгвардії іншим військовим формуванням. Також пріритетом стане зміцнення економіки регіону та всієї країни в цілому. Окрім того фінансова політика 2024-го року передбачатиме захист родин військовослужбовців, їхніх дітей та інших соціально незахищених верств населення.

«Перше – підтримка ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції. Бо безпека важлива, – сказав на засіданні Вінницької міської ради мер міста Сергій Моргунов. – Ми розуміємо, що працює критична інфраструктура, освіта, медицина. Повинні бути готові до викликів, бо рашисти будуть створювати проблеми по енергетичній інфраструктурі. Турбота – у перша чергу про родини загиблих захисників, дітей з інвалідністю, малозабезпечених. Важлива економічна стійкість. Саме за цими принципами і пріоритетами треба формувати бюджет. Усе решта буде після Перемоги».

Раніше такий підхід до розподілу бюджетних коштів напрацювали на засіданні Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Згідно з позицією МКГШ, при формуванні бюджетів, усі органи місцевого самоврядування – міська, обласна ради, громади регіону – мають керуватися такими принципами: прозорість, залученість людей, збалансованість та реалістичність. Ключовими пріоритетами мають бути: безпека та оборона, стійкість, турбота.

«Принципи і пріоритети на засіданні МКГШ запропонував і сформулював голова штабу Володимир Гройсман, – сказав голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий. – Якщо ми їх дотримаємось – зможемо стійко і впевнено рухатись вперед, допомагати нашим Збройним силам, забезпечуючи життєдіяльність критичної інфраструктури і всього іншого на території області».

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був створений у відповідь на виклики повномасштабної війни головами Вінницької міськради та облради Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим. Очолити МКГШ погодився Прем’єр-міністр України у 2016-2019 роках Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook