У вінницькому КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» створили відділ психологічної підтримки ВМР

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Минулої п’ятниці, 27 жовтня, на засіданні сесії Вінницької міської ради депутати підтримали рішення про створення відділу психологічної підтримки у вінницькому комунальному закладі «Центр підліткових клубів за місцем проживання». Зокрема, ввели шість штатних посад психологів.

Головне завдання відділу – збереження та відновлення психологічного здоров’я дітей, підлітків, молоді і їх батьків в умовах воєнного стану.


“Ми прекрасно розуміємо, що від війни найбільше страждають саме діти, особливо ті, рідні яких захищають нас на фронті. Тож маємо зробити все для того, щоб психологічно підтримати людей, які потребують допомоги. Важливо й те, що на базі КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» поспілкуватись із психологом зможуть не тільки діти, а й дорослі”, – наголосив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За словами директора КЗ “Центр підліткових клубів за місцем проживання” Дмитра Мири, вже з 1 листопада мають запрацювати три практичні психологи, ще троє вже стажуються.

Відділ психологічної підтримки вміщує п’ять практичних психологів та завідувача відділу психології підтримки. Водночас один практичний психолог буде працювати на двох Центрах підліткових клубів за місцем проживання, додав він.

“Психологи будуть консультувати та займатися не тільки із дітьми, які відвідують наші заклади, але й будуть працювати із дорослими, сім”ями, ВПО та військовими – тобто з усіма, кому потрібна буде допомога. Причиною введення посад психологів стала війна у нашій країні. Першими, кому потрібна допомога – діти, тому що вони пропускають весь стрес і негатив крізь себе. Далі велику увагу ми маємо приділити родинам ВПО, які залишилися у місті”, – розповів Дмитро Мира.

За словами начальниці відділу молодіжної політики Вінницької міської ради Юлії Мончак, психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим, оскільки багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. “Будемо також приділяти нашу увагу родинам військових. Ми зараз маємо подбати про майбутнє дітей і родин, які можуть зіткнутися із пост військовими проблемами”, – каже вона.

Коментарі у Facebook