У Вінниці продовжили дію Програми охорони навколишнього природного середовища до 2025 року

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Термін дії Програми охорони навколишнього природного середовища ВМТГ продовжили на найближчі два роки – до 2025 року. Крім того, внесли нові цілі, пов’язані з реалізацією Європейського Зеленого курсу, до якого Вінниця долучилася першою серед інших міст України. Відповідне рішення про внесення змін затвердили минулого тижня, 27 жовтня, під час засідання чергової сесії.

Як розповіла директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольга Ремешевська, реалізація Програми має на меті створити умови для збереження довкілля та природних ресурсів, об’єднавши для цього зусилля міської влади та всієї громади. Одним з важливих аспектів є просвітницька діяльність та спонукання до свідомого споживання та відповідальної поведінки.


“Минулого року Вінниця задекларувала Європейський зелений курс. Цей крок став логічним продовженням намірів нашої громади у зеленому розвитку і ми плануємо реалізувати цю мету. Зокрема, на сесії внесли зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища ВМТГ, які стосуються впровадження демонстраційних природоорієнтованих рішень та промоцію Зеленого курсу на території Вінницької міської територіальної громади, – зазначила Ольга Ремешевська. – Крім того, ми працюватимемо над обстеженням існуючих об’єктів природо-заповідного фонду та будемо проводити заходи для покращення їх стану і ініціювати створення нових таких об’єктів”.

Нагадаємо, Європейський Зелений курс (ЄЗК) – це масштабна програма стратегічних рішень та дій ЄС, що має на меті досягнення сталого та ефективного розвитку на всіх рівнях економіки й суспільства, а також перетворення Європи на перший кліматично нейтральний континент до 2050 року. Головними перевагами залучення до ЄЗК є використання нових механізмів та втілення в життя інноваційних ідей щодо покращення міського простору і підвищення екологічної якості життя, залучення зеленого фінансування та інвестицій, вихід на ринки ЄС тощо.

Коментарі у Facebook