«Освітня родина: допомагаємо – перемагаємо!»: вінницькі дошколярики передали на фронт авто для підрозділу “Червона калина”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ще одне авто від вінницької освітянської родини прямує на передову. Цього разу автомобіль для Захисників передали найменші мешканці громади.

Зокрема до збору доєднались такі заклади дошкільної освіти Вінниці: №№3, 6, 10, 17, 18, 21, 22, 26, 38, 43, 46, 50, 51, 52, 57, 59, 61, 67, 72, 74. Гроші на позашляховик вдалось зібрати завдяки реалізації благодійного проєкту «Освітня родина: допомагаємо – перемагаємо!», в рамках якого проводили фестивалі та ярмарки.


Таким чином, за два місяці задонатили понад 1 200 000 тисяч гривень, за які раніше вже закупили чимало обладнання: дрони, старлінки, генератори, батареї, теплий одяг, смаколики тощо. А наразі придбали ще й чергове авто.

Загалом, як зазначає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, це вже десятий автомобіль, який вінницькій освітянській родині вдалось відправити на фронт з першого вересня 2023 року. Крім того, за доброю традицією, разом із автомобілем на передову поїхали також дитячі малюнки та українські прапори зі словами вдячності та побажаннями від відвідувачів садочків.

Вихователька садочка в якому передавали автомобіль, пані Ніна, розповіла, що на такі благодійні заходи, які відбуваються в закладах дошкільної освіти дітки сприймають радісно та емоційно, адже попри те, що вони маленькі, теж все розуміють. Активно долучаються і батьки відвідувачів садочків. «Зокрема, вони випікали домашні смаколики, аби усі охочі купували та куштували смачненьке, а кошти, тим часом доналити на ЗСУ», – каже вона.

П’ятирічний Олежик з не меншою гордістю демонструє свій малюнок. «Бачите, тут я намалював для наших воїнів сердечко, бо я їх люблю за те, що вони мене захищають», – говорить хлопчик.

Як підсумувала директорка департаменту освіти Оксана Яценко, з початком війни всі освітяни стали волонтерами й систематично відправляють допомогу на фронт.

«Це вже стало нашою доброю традицією, отож я хочу подякувати нашим колективам закладів освіти міста за таку активну та патріотичну позицію. Заклади освіти Вінницької громади активно долучились до допомоги Збройним Силам України ще на початку повномасштабного вторгнення. Вони плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, готують вареники та волонтерять, організовують благодійні заходи та постійно донатять у той чи інший спосіб. Завдяки цьому, на фронт постійно передається така необхідна допомога – це і їжа, і побутова хімія, а також – автомобілі, турнікети, аптечки, тепловізори, безпілотники та багато чого іншого. Власне, це не остання передача позашляховика від вінницької освіти. Така гарна справа обов’язково продовжиться”, – зазначає очільниця департаменту.

Коментарі у Facebook