Участь у державному проєкті DREAM братиме Вінницька міська рада

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Під час засідання сесії минулої п’ятниці, 27 жовтня, депутати підтримали рішення про початок роботи у державній цифровій системі DREAM, яка збирає проєкти відбудови об’єктів нерухомого майна, будівництва та інфраструктури. В подальшому їх можна буде презентувати міжнародним партнерам та інституціям, готовим долучитися до відновлення зруйнованої інфраструктури України.

“Ми долучаємося до системи DREAM – це експериментальний проєкт Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Фактично, це цифрове вікно, яке міститиме інформацію про всі об’єкти, які підлягають відновленню в Україні. Зокрема й ті, що постраждали внаслідок російської агресії. Тут також передбачене залучення міжнародної донорської підтримки та інших інституцій”, – сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.


Як розповіла директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольга Ремешевська, основна мета цієї системи полягає у впровадженні найвищих стандартів доброчесності, підзвітності, ефективності та прозорості в процесі відновлення України. Це, своєю чергою, сприятиме побудові довіри між урядом, громадянами, бізнесом і фінансовими установами.

“Дана система надає можливість будь-кому та будь-де контролювати продуктивність та ефективність проєктів і використовувати цю інформацію для зменшення ризиків, створення точних звітів та підвищення якості проєктів загалом. Тобто DREAM ще й посприяє збільшенню зацікавленості різних інвесторів, як місцевих, так і іноземних, у реалізації проєктів будівництва та інфраструктури. Ця система надає інвесторам надійні дані та аналітику, які вони можуть використовувати для прийняття інформованих рішень про вкладення коштів. Додатково ми також зможемо висвітлювати конкретні результати та відкриті дані про власні проєкти і тим самим стимулювати інвесторів до співпраці. Для подальшого розвитку і модернізації інфраструктури України – це важливо”, – зауважила Ольга Ремешевська.

Одним з важливих аспектів системи DREAM є й те, що це своєрідний майданчик для обміну знаннями та найкращими практиками між різними проєктами відновлення, які реалізуються у громадах України.

Коментарі у Facebook