Ще у двох багатоквартирних будинках Вінниці завершили капремонт стиків панелей

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці завершили капітальний ремонт стиків панелей в багатоквартирних будинках по вулиці Стельмаха, 1 та Ващука, 3. Такі роботи дозволяють зменшити втрати тепла в холодну пору року та позбутися зайвої вологості в помешканнях, що виникає внаслідок розгерметизації панельних швів.

Як зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький, ця проблема з часом може виникати у всіх будинках панельного типу. Таких в місті нараховується близько 300. Більшість з них – це багатоповерхівки, які були зведені понад 30 і 40 років тому і потребують періодичних профілактичних робіт.


“При цьому, з часом найбільше зношуються саме міжпанельні шви. Це призводить до погіршення герметизації в будинках, що, своєю чергою, має наслідком збільшення тепловтрат та спричиняє появу протягів в помешканнях. Іноді в таких квартирах підвищується вологість та з”являється пліснява. Гідроізоляційні роботи, які проводяться в процесі ремонту, дозволяють запобігти руйнації конструктивних елементів будівель. Це дозволяє уникнути погіршення стану міжпанельних швів під дією вологи та покращити комфортність проживання в таких будинках”, – зазначає Віталій Місецький.

Усі роботи виконують за результатами звернень мешканців та здійснюються на умовах співфінансування, де левову частку витрат бере на себе міський бюджет.

Загалом, з початку року капітальний ремонт стиків панелей виконали у восьми багатоповерхівках міста. Раніше такі роботи завершили за адресами: вулиця Лялі Ратушної, 79, вулиця Ващука, 13, вулиця 600-річчя,14, Хмельницьке шосе, 77, проспект Космонавтів, 15 та проспект Космонавтів, 6.

Коментарі у Facebook