«Психосоціальна Підтримка та Перша Психологічна Допомога. Благополуччя. Соціальне та емоційне навчання» : вінницькі психологи та освітяни завітали на тренінг у Чернівцях

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Днями, 30 представників із Вінниці, а саме педагоги та практичні психологи комунальних закладів громади, завітали на тренінг до Чернівців «Психосоціальна Підтримка та Перша Психологічна Допомога. Благополуччя. Соціальне та емоційне навчання». Навчальна зустріч відбулась з метою поглиблення знань у психології, зокрема задля забезпечення підтримки дітей та дорослих у воєнний час.

За словами директора КЗ “Центр підліткових клубів за місцем проживання” Дмитра Мири, з Вінниці на захід завітали педагоги з VinSmart Центру, вчителі та практичні психологи із різних шкіл міста.

«Оскільки нещодавно у вінницькому КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» створили відділ психологічної підтримки, де практичні психологи, займаються збереженням та відновленням психологічного здоров’я дітей, підлітків, молоді і їхніх батьків в умовах воєнного стану, нашим психологам потрібно було здобути додаткові знання», – додав він.

Зокрема, учасники навчання зосередили увагу на питаннях захисту дітей та дорослих, їх психологічної допомоги під час надзвичайних ситуацій, та обговорили основні принципи та особливості надання такої у моменти найбільшої напруги.


Учасниця тренінгу Вікторія зазначила, що такі знання зараз надзвичайно потрібні. «Війна, втрата близьких, розлука зі знайомими, переїзд, постійна небезпека тощо, без сумніву, це все впливає на нас. Діти також реагують на проблеми по-своєму. Отож, отримавши додаткові навички, ми зможемо ширше аналізувати проблему людини, яка до нас звернулась за підтримкою», – каже вона.

Навчання було надзвичайно змістовне та корисне, а подача легкою й доступною, відзначила інша слухачка курсу Марина. «Кожен учасник отримав нову інформацію, якою будуть послуговуватися у своїй роботі. Дякуємо представникам організації Save the Children in Ukraine за проведення заходу», – зауважила освітянка.

«Діти, родини ВПО, військові, дорослі, містяни, – усі потребують підтримки у час, допоки ворог не полишає можливість завдавати смертельних ударів. Тому маємо подбати про майбутнє дітей і родин, які можуть зіткнутися із внутрішніми проблемами. Психологічний стан та психічне здоров’я є вкрай важливим, отож маємо підтримати кожного, хто хоче розібратись із негативними думками й переживаннями, – каже Дмитро Мира. – По таку допомогу можна звернутися до найближчого VinSmart Центру, де на вас чекають практичні психологи».

Коментарі у Facebook