У Вінницькій громаді працює патруль, який виявляє безхатченків та допомагає їм

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці фахівці департаменту соціальної політики міської ради здійснюють соціальне патрулювання вулиць. Це одна з форм допомоги бездомним людям – тим, хто опинився у складних життєвих обставинах. За рік фахівці здійснили 20 виїздів та надали допомогу 34 людям.

Департамент соціальної політики разом з представниками Вінницького міського центру соціальних служб, громадською організацією «Полум’я надії», за потреби – працівники департаменту охорони здоров’я здійснюють виїзди з соціального патрулювання по місцях, де зазвичай перебувають бездомні (залізничний та автовокзал, закинуті будівлі тощо). Соціальний патруль виїжджає на спеціалізованому автомобілі два рази на місяць.


Якщо людина втратила документи на право власності помешкання чи особисті документи, то фахівці департаменту допомагають з відновленням. Також надають юридичну, психологічну допомогу. Також при громадській організації «Полум’я надії» діє центр надання допомогти безхатькам за адресою вул. Пирогова, 74. Там бездомні можуть отримати гарячу їжу, засоби гігієни, чистий одяг та взуття. Також там можна помитися та отримати послуги перукаря.

«На допомогу люди реагують по-різному. Когось влаштовує такий спосіб життя і вони не прагнуть поліпшити його. Проте більшість людей з вдячністю приймають допомогу. У цьому плані соціальне патрулювання важливе, бо безхатьки розуміють, що вони не ізольовані від суспільства та можуть отримати необхідну підтримку від фахівців департаменту та врешті-решт змінити своє життя на краще», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Небайдужі мешканці міста теж можуть зателефонувати та повідомити, що вони помітили бездомних, які потребують допомоги. Звертатися можна за номерами Цілодобової варти 15-60, Вінницького міського центру соціальних служб 67-04-60, а також за номером ГО «Полум’я надії» 093 867 25 55.

Нагадаємо, соціальне патрулювання здійснюється відповідно до розпорядження міського голови «Про створення робочої групи з питань координації роботи суб’єктів взаємодії щодо соціального захисту бездомних осіб та затвердження Порядку взаємодії членів робочої групи», де залучені працівники органів виконавчої влади та громадські організації.

Коментарі у Facebook