У Вінниці біля будинку по вулиці Миколи Амосова, 21 встановлюють пандус

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Біля першого під”їзду багатоквартирного будинку по вулиці Амосова, 21 завершують встановлювати пандус. Конструкція, яка має полегшити доступ містян до свого житла, монтується на прохання людей з інвалідністю, які проживають в цій багатоповерхівці. Втім, скористатися нею також можуть і літні люди та батьки з дитячими візочками.

Загалом, з початку року в житловому секторі міста встановили вже сім пандусів. Раніше вони з’явилися біля будинків по вул. Стрілецькій, 48-А, вул. Генерала Григоренка, 67, вул. Довженка, 40, вул. М. Амосова, 9 (5 під”їзд), вул. Гетьмана Мазепи, 8-А (1 під”їзд) та вул. Стельмаха, 47 (1 під”їзд).

“Заради зручності мешканців, підрядники намагаються встановлювати ці конструкції досить швидко в максимально стислий термін. В даному випадку роботи мають бути завершені за кілька днів. Усі пандуси обладнані поручнями, мають пологий спуск та призначені для користування різних категорій маломобільних городян, в тому числі батьків з дитячими візочками. Крім того, питання облаштування спеціальних спусків набуває додаткової актуальності, адже з війни з тими чи іншими пораненнями повертаються військові”, – зазначає Віталій Місецький.

Наразі, в житловому секторі міста планують встановити ще кілька пандусів, зокрема біля багатоповерхівок за адресами: вул. М. Литвиненко – Вольгемут, 42 (4 та 5 під”їзди) та вул. Верхарна, 70 (2 під”їзд).


Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони мають звернутися до департаменту житлового господарства. Рішення про облаштування такої конструкції прийматимуть на підставі того, чи проживають в будинку маломобільні групи населення, а також виходячи з технічної та фінансової можливості.

Коментарі у Facebook