На території шести шкіл Вінниці висадили вічнозелені дерева в межах акції “Зелена хвиля”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Днями у Вінницькій міській територіальній громаді стартувала акція “Зелена хвиля”. Учні шістьох закладів освіти висаджували туї, кипариси, барбарис та ялівець у дворах своїх шкіл. Додаткове озеленення провели на території в межах Європейського Зеленого Курсу, принципи якого сповідує Вінницька громада.

Як зазначають організатори акції – департамент освіти Вінницької міської ради та департамент відновлення та розвитку Вінницької міської ради – мета полягає в популяризації природоохоронної роботи в закладах освіти, вихованні дбайливого ставлення дітей до навколишнього середовища та до зелених насаджень зокрема. “Зелена хвиля” діє у Вінниці вже протягом шести років.


Зокрема, дана акція передбачає висадку рослин учнями, разом із колективом школи на території свого навчального закладу. Серед закладів загальної середньої освіти, які цьогоріч взяли участь в акції: ліцей №19, гімназія №24, Вінницько-Хутірський ліцей, Малокрушлинецький ліцей, Щітецька та Стадницька гімназії.

“Ми у нашій гімназії висаджували хвойні кущі та дерева в межах природоохоронної акції “Зелена хвиля”, яка започаткована у Вінниці з 2017 року з ініціативи міського голови Сергія Моргунова. Загалом було висаджено 21 рослину. Це спільна робота, яка приносить вагомі результати у благородній справі – озеленення пришкільних територій”, – зауважили в адміністрації ліцею в Щітках.

Своїми враженнями від такої ініціативи поділився ліцеїст закладу загальної середньої освіти Малокрушлинецького ліцею, шестикласник Олег.

“Чим більше зелені, тим більше кисню і людям краще дихати. Хоча сьогодні висаджував зелені насадження вперше, мені дуже сподобалось”, – каже юнак.

Долучилися до акції й школярі Вінницько-Хутірського ліцею. У дворі школи вони разом з учителями висадили вісім туй, вісім кущів ялівцю та десять кущів барбарису.

Зокрема і в Стадницькій гімназії з”явились нові насадження, але основну перевагу освітяни громади надали саме вічнозеленій калині.

Тим часом і у вінницькому ліцеї № 19, висадили саджанці туї та кущі самшиту. Завдяки чому поповнилась колекція декоративних рослин “Парку Подільського каменю”, розташованого на території ліцею.

Директор закладу загальної середньої освіти №19 Володимир Костюк зауважив, що колектив – учні та вчителі, дуже вдячні організаторам за можливість збагачення експозиції парку.

“Для нас дуже цінно, що ми висаджуємо саме маленькі деревця, щоб учням було цікаво за ними доглядати та спостерігати, як вони ростуть. Думаю, що коли наші учні стануть випускниками й в дорослому віці матимуть власних дітей, їм буде приємно згадати про участь в цій акції”, – сказав він.

Коментарі у Facebook