Вінничан закликають імунізувались проти грипу за муніципальною програмою «Здоров’я вінничан»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Муніципальна програма «Здоров’я вінничан» передбачає відшкодування 50% вартості вакцини за рахунок бюджетних коштів для мешканців ВМТГ, серед яких і люди зі статусом ВПО. Станом на 14 листопада у межах цієї програми уже імунізувались 4935 громадян, серед них 1064 дитини. Варто наголосити, що дітям, позбавленим батьківського піклування, та дітям з інвалідністю вакцинація проводиться безоплатно. Муніципальна програма діє у межах ініціативи «Вінничани важливі».

У департаменті охорони здоров’я ВМР зазначають, що найкращим засобом профілактики проти грипу є вакцинація. Щеплення проти нього проводять як дорослим, так і дітям віком від 6 місяців, у яких немає протипоказань для цього.

«Якщо ж дитині віком до 9 років раніше не проводили щеплення проти грипу і вона не мала підтверджених випадків захворювання на нього, потрібні зробити дві дози вакцини, дотримуючись інтервалу в один місяць. Всім іншим достатньо буде ввести одну», – говорять медики.

Рекомендується першочергово щепитись від цієї хвороби наступним категоріям населення:

  • Медичним працівникам;
  • Вагітним жінкам;
  • Особам літнього віку;
  • Пацієнтам із хронічними захворюваннями;
  • Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

Фахівці департаменту охорони здоров’я ВМР наголошують, що після вакцинації імунітет сформується впродовж кількох тижнів. Також вони додають, що наразі у Вінницькій міській територіальній громаді вакцинація здійснюється чотирикомпонентною вакциною «Джисі Флю».

«Ми закликаємо громадян не нехтувати власним здоров’ям та здоров’ям своїх близьких й імунізуватись проти грипу. Оскільки це небезпечна хвороба, яка є ще й високозаразною і єдиний ефективний спосіб захистити себе – вакцинація. Варто одразу наголосити, що вакцинація не дає стовідсоткового захисту й існує ймовірність, що людина все ж може захворіти. Проте навіть якщо так станеться, хвороба пройде у легкій формі та без ускладнень», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.

Коментарі у Facebook