У ГУР повідомили, кого на Вінниччині росіяни планують залучити для «Майдану 3»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що мають списки осіб, яких Росія може залучити до поширення своїх наративів і впливу на суспільно-політичну ситуацію в Україні. Ексклюзивно для NaПарижі повідомили, що серед них є і відомі у минулому політичні діячі з Вінниччини.

Нагадаємо, 16 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що Москва прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створити «хаос» всередині країни. Нібито за даними розвідки, план дестабілізації у Росії називають «Майдан 3». А 21 листопада очільник держави сказав, що цей план створюється, щоб усунути його з посади до кінця 2023-го.

Зі свого боку керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що головною метою російської операції «Майдан-3» є посіяти думки про нелегітимність української влади всередині суспільства.

Тему українці активно обговорюють, навіть висувають певні припущення.

«Я зараз не можу називати конкретні прізвища. Є списки людей, по яких ворог працює, і є завдання залучати їх для поширення своєї риторики і впливу на суспільно-політичну ситуацію в країні. Це десятки людей, якщо ми говоримо про впливові категорії», – зазначив сьогодні представник ГУР Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода.

Він пояснив, що з людьми не завжди працюють «напряму».

«Це може бути вихід на посередників через нейтральні теми. Головне, вкраплення тих наративів, які потрібні ворогу. Ця робота, спроби її, відбуваються як в Україні, так і за кордоном», – пояснив він.

За його словами, ворог також масово викуповує telegram-канали для досягнення цілей з просування російських наративів та розхитування ситуації в Україні. Крім того, створюються ботоферми, які посилюють російську риторику у соцмережах.

«Зараз буквально в живому часі продовжується активна «закупівля» різноманітних інструментів – починаючи від telegram-каналів, сторінок в різноманітних соцмережах, і до виходів на лідерів суспільної думки. Кожного разу, коли ми будемо чути такі наративи, які розхитують зсередини нашу країну, які делегітимізують ухвалення державних рішень – відповідно ми будемо розуміти, на кого ці наративи працюють», – зауважив А.Юсов.

Представник ГУР повідомив, що у вище зазначених списках є і вінничани.

«Це політичні діячі з минулого. Я не кажу, що всі вони «відгукнуться». Але «там» про них не забули, і можуть залучати. З поля уваги вони не зникали. Прізвищ не називатиму», – додав Андрій Юсов.

Коментарі у Facebook