Зібрали 140 мішків сміття: вінничани прибрали територію в мікрорайоні Корея

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці відбулася одна з найбільших акцій з прибирання території в приватному секторі міста. На цей раз зачепурили околиці лісу, очищаючи від сміття вулицю Праведників Світу і вулицю Генерала Арабея. У прибиранні взяли участь жителі мікрорайонів “Корея”, “Корея I”, а також курсанти місцевих навчальних закладів. Усього було зібрано близько 140 мішків зі сміттям.

В атмосфері єднання задля доброї справи. Під кінець тижня вінничани згуртувалися, щоб повернути ошатний вигляд улюбленому місцю відпочинку на природі. За попередні сезони тут накопичилось чимало випадкового та побутового сміття, тож усі дружно взялися за роботу. У перший день акції до прибирання стали близько 80 учасників, а у другий – їх було вже понад сотню.

За словами очільниць комітетів мікрорайонів «Корея» Ольги Ковальської та «Корея I» Тетяни Рамазанової, традиційно толоки вирізнялися активністю жителів. На пропозицію долучитися до ініціативи відгукнулася молодь, старші люди й що не менш важливо – діти, адже саме під час таких заходів вони навчаються дбайливому ставленню до навколишнього середовища.

Як зазначила голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук, результати такої роботи з року в рік стають все більш очевидніші.

«Свідомість вінничан помітно зростає. Той, хто хоч раз спільно із нами наводив лад на територіях, розуміють, якої шкоди довкіллю завдає недбале ставлення. Кожний папірець, кожна пляшка – не лише спотворюють вигляд місцини, а й впливають на її загальний екологічний стан, – каже Наталія Панчук. – Приємно, що таких випадків забруднення поменшало. Прикладом, якщо раніше на околиці лісу за день ми збирали до 200 мішків із сміттям, то наразі за кілька днів акції – лише близько 140. І це не може не тішити. Дякуємо усім, хто долучилися й чекаємо на подібну активність під час толок на інших локаціях міста».

Нагадаємо, генеральне весняне прибирання у Вінниці стартувало щойно потепліло. Залишилось причепурити 10-ть із 130-ти, запланованих Асоціацією територій. Мова йде про невеликі за розміром ділянки, на яких потрібно очистити чагарники та обрізати поросле гілля. Особлива увага приділятиметься також територіям поблизу кладовищ. Усі роботи передбачають завершити до кінця квітня, щоб у Великодні свята вінничани могли насолоджуватися охайністю та затишком рідного міста.

Як зазначили в Асоціації, якщо погода не внесе корективів – наступна акція відбудеться у четвер. За уточненою інформацією звертайтеся до своїх квартальних комітетів.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook