Вінницькому “Барвінку” виповнилось 40 років

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Відомий у всьому світі народний ансамбль танцю “Барвінок” вже протягом багатьох років є символом української культури та великою гордістю Вінниці. З нагоди свого 40-річчя колектив організував благодійний концерт з метою збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Директор і художній керівник міського центру «Барвінок» Петро Бойко розповів, що за час повномасштабного вторгнення рф в Україну танцювальний колектив проводив чимало благодійних концертів у різних куточках світу. Вихованці «Барвінку» демонстрували, хто такі українці, та те, який сильний наш народ. Завдяки своїм виступам вони збирали чимало коштів, які спрямовували на закупівлю необхідного для ЗСУ.Вони демонструють силу та гордість української культури: народний ансамбль танцю «Барвінок» відзначив своє 40-річчя

«”Барвінок” пропагує українську культуру у світі та привертає увагу міжнародної спільноти до війни в Україні. Нам вдалось зібрати чималу суму в концертних турне та передати їх на потреби ЗСУ. Сьогодні, відзначаючи свій ювілей, ми дякуємо тим, завдяки кому в нас є можливість виступати та навчатися під мирним небом. Тому поки ансамбль виконував танцювальні та співочі номери, у присутніх була можливість задонатити на ЗСУ», – розповів директор і художній керівник міського центру «Барвінок» Петро Бойко.

Від імені міського голови та Вінницької міської ради щиру вдячність і шану колективу та його художньому керівнику Петру Бойку, висловила заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович:Вони демонструють силу та гордість української культури: народний ансамбль танцю «Барвінок» відзначив своє 40-річчя

«Я щиро дякую вихованцям “Барвінку”, його художнім керівникам та всім працівникам за вагомий внесок у розвиток та популяризацію українського мистецтва, відданість традиціям українського народу, творчі здобутки, а також промоцію Вінницької міської територіальної громади та України на міжнародному рівні. За час існування “Барвінок” відвідав 35 країнах світу. Скріхь його зустрічали бурхливими оплесками. Наші дітки своєю творчістю вкотре підтверджують – українці є щирим та творчим народом. Ми прагнемо миру. Але, на жаль, зараз мусимо захищати незалежність своєї країни – аби зберегти наші свободу, національну ідентичність, наших людей та культуру», – зазначила Галина Якубович.

Від міського департаменту освіти учасників колективу та художнього керівника Віктора Бойка привітала директорка департаменту освіти Оксана Яценко. Вона зауважила, що у нашій громаді найталановитіші діти та найпрофесійніші педагоги.Вони демонструють силу та гордість української культури: народний ансамбль танцю «Барвінок» відзначив своє 40-річчя

«Усіх присутніх вітаю з 40-річчям колективу та бажаю невтомної праці, творчих успіхів, перемог і нехай посмішки ніколи не сходять з обличчя наших вихованців. Горда за наших творчих дітей, педагогів та за такий колектив, який працює і творить в нашому чудовому місті», – сказала вона.

Також важливою частиною заходу стало спецпогашення власної марки до річниці колективу та конверту, який здійснили Галина Якубович спільно з Петром Бойком.

Серед гостей благодійного заходу були представники Болгарії, Естонії, Азербайджану, Пакистану, Польщі, Канади, Угорщини та Чехії.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook