Підсилення фронту: наші Захисники отримали 15 тепловізорів, 20 квадрокоптерів Mavic -3T, а також 10 прожекторів та 12 зарядних станцій Bandera Power

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На сході України триває надзвичайно складна ситуація, і військові потребують значної підтримки у боротьбі з російськими окупантами. Тому для бійців 120-ї бригади територіальної оборони, які відбивають ворога на Харківщині та Донеччині, Вінницька міська рада разом із громадою та командою Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу передала чергову партію допомоги у вигляді спеціальної техніки та автівок.


Наші Захисники та Захисниці отримали 15 тепловізорів, 20 квадрокоптерів Mavic -3T, а також 10 прожекторів та 12 зарядних станцій Bandera Power, розроблених спеціально для військових. Крім того, військовослужбовців підсилили ще двома позашляховиками – Mitsubishi L 200 та Jeep, комплексом FPV, до якого входить 60 дронів, а ще – 50 тисяч сухих душів, якими зручно користуватися, перебуваючи в польових умовах. Все це їм завезли фактично на місце дислокації.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення міська влада на регулярній основі допомагає 34 військовим частинам, де служать вінничани, а також бригадам, які базуються на території Вінницької області.

«Наше завдання – забезпечити військових засобами, якими вони зможуть бити ворога і, звичайно, використовувати для оборони, наступу та виконання інших бойових завдань. Ми дякуємо вам за вашу стійкість, героїзм та приклад, який ви подаєте жителям нашої територіальної громади та молоді Вінниці, а також всього Вінницького регіону, – сказав міський голова Вінниці Сергій Моргунов, спілкуючись з військовими. – Ми регулярно опрацьовуємо запити наших оборонців і сьогодні, окрім цих технічних засобів, передаємо від нашої міської транспортної компанії екскаватор, який раніше працював під час облаштування фортифікаційних споруд на Придністровському напрямку. Це річ, про яку просили бійці, він в хорошому технічному стані і, сподіваюсь, принесе користь».

Голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий теж подякував військовослужбовцям за те, що вони так віддано охороняють суверенітет нашої держави на найгарячіших напрямках фронту.

«Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб докладає максимум зусиль, щоб якнайшвидше забезпечити бійців найнеобхіднішим. І ми продовжуватимемо нарощувати допомогу армії в різний спосіб. Постійно шукаємо ресурси задля того, щоб допомагати технікою та іншими засобами нашим оборонцям. Лідером із використання коштів бюджету на підтримку армії сьогодні є Вінниця. Але підтримка військових – це нині пріоритет для всієї нашої команди, для кожного жителя Вінниччини. Понад мільярд гривень спрямували громади області для ЗСУ. Буде більше! Дякуємо нашим захисникам і захисницям! Працюємо на Перемогу. Слава Героям!» – сказав голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий.

Командир 120 бригади ТрО Володимир Катинський розповів, що така допомога дуже необхідна і вся техніка буде використана для облаштування позицій, знищення ворога та проведення розвідки на східному напрямку.

«Я днями приїхав з Донеччини, де воюють мої батальйони. Тож допомога, яка надійшла – дрони, тепловізори та інше – це необхідно для допомоги воїнам, щоб їх убезпечити та з максимальною ефективністю нищити ворога, який заліз на нашу землю. Зараз триває війна дронів і решта озброєння відходить на другий план. А саме дрони підвищують ефективність артилерії, коли це працює в комплексі: артилерія може зупинити супротивника, а дрони – ефективно й точно вражати цілі. Вся техніка буде відправлена на Донеччину та Харківщину. Щира подяка вам всім. Разом до перемоги!» – сказав військовий.

Нагадаємо, цьогоріч із бюджету Вінницької громади на пріоритет «безпека та оборона» скеровано близько 1 мільярда гривень. А Вінниця, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook