На Вінниччині через карантин підприємці протестують, а фермери знищують власний урожай

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Карантин в Україні вплинув на всіх громадян. Зокрема, постраждали дрібні підприємці, які змушені були припинити роботу своїх закладів. Через закриття ринків продукцію не можуть реалізувати фермери.

Про це повідомляє Vinbazar 

27 квітня у Тульчині власники малого бізнесу зібралися на мітинг під будівлями міської ради та районної державної адміністрації. Вони хотіли почути, що чекає на них в умовах карантину, адже заклади змушені залишатися закритими. В таких умовах ФОПи продовжують сплачувати податки за найманих робітників.

Мітингувальники домовилися про зустріч з владою 29 квітня. Керівництво району пообіцяло повідомити підприємцям рішення обласної влади, яка має розглядати особливості роботи бізнесу в умовах карантину на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Фермер Микола Кипоренко з Літинщини через закриття ринків не може продати вирощений врожай. Чоловік перекопав город з цибулею і те саме збирається зробити з редискою.

Ринки у нас закрили, збувати немає де. Насіння такої цибулі коштувало 18 гривень за кілограм”, – обурюється фермер. 

22 квітня Кабінет Міністрів прийняв постанову, відповідно до якої підприємці, що мають дітей та людей, які втратили роботу та зареєструвалися у центрі зайнятості як безробітні, можуть отримати фінансову допомогу.

Державні виплати нарахують на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Допомога надаватиметься на кожну дитину до 10 річного віку у розмірі прожиткового мінімуму: для дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2 218 грн.

29 квітня на засіданні уряду також розглянуть питання часткового відкриття ринків України. 

Йдеться про відкриття 281 продовольчого ринку по всій території України, які зможуть функціонувати в режимі не гірше, ніж супермаркети. Тобто з дотриманням жорстких санітарних норм, порушення яких будуть суворо каратися, аж до закриття роботи ринків на певний період”, – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Коментарі у Facebook