Вінничани отримали відповідь на петицію щодо розрахунку готівку в транспорті

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Виконавчі органи Вінницької міської ради розглянули петицію вінничанина Івана Супряги. У петиції йшлося про збереження готівкової форми оплати проїзду в міському транспорті після карантину.  

“Відповідно до пунктів 101, 102 статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад в галузі житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв’язку належать:
– Прийняття рішення про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності та визначення особи, уповноваженої здійснювати справляння плати за транспортні послуги в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду;
– Встановлення порядку функціонування та вимог до автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності, а також видів, форм носіїв, порядку обігу та реєстрації проїзних документів.
Відповідно до чинного законодавства Вінницькою міською радою прийнято рішення від 27.06.2018 №1254 «Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському електричному та автомобільному транспорті загального користування у м. Вінниці», – читаємо у відповіді, яку підписав заступник міського голови Микола Форманюк.

Впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в громадському транспорті Вінницької міської об’єднаної територіальної громади дозволить отримати показники пасажиропотоків в місті, налаштовувати і коригувати маршрути в місті в залежності від потреб пасажирів, підвищити рівень безпеки руху громадського транспорту.

“Крім того, використання автоматизованої системи обліку оплати проїзду в громадському транспорті надає можливість при оплаті проїзду за допомогою Муніципальної картки вінничанина протягом перших 30 хвилин здійснити пересадку без додаткової оплати у другому виді транспорту”, – читаємо у тексті.

Після завершення дії карантину у Вінницькій міській об’єднаній територіальній громаді розрахунок за проїзд можливо буде здійснити: Муніципальною карткою вінничанина, безконтактними банківськими картками, платіжними картками за допомогою пристроїв з технологією NFC, за допомогою QR-коду та за допомогою SMS повідомлення.

“У разі виникнення питань щодо оплати за проїзд в громадському транспорті пасажир може звернутися до водія транспортного засобу”, – додає Микола Форманюк.

Коментарі у Facebook