«Хочу подякувати хранителям історії за те, що роблять її для нас ближчою і зрозумілішою»: Сергій Моргунов привітав із Днем музею

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 18 травня, Міжнародний день музеїв. Міський голова Сергій Моргунов привітав вінничан із цим святом на своїй сторінці у Фейсбук:

«Найбільший культурний проект цього року – реставрація літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського. Музей відкрили у 1927 році, і за останні півстоліття серйозні відновлювальні роботи не проводились. Головне завдання – зберегти історичний вигляд садиби письменника, де він народився і жив з перервами 33 роки. До речі, у колекції музеї – 97 меморіальних предметів, пов’язаних із життям та побутом родини видатного вінничанина.

Перший етап реставраційних робіт включає ремонт хати, комори і сторожки – основних об’єктів музейного комплексу. Завершити ремонт будівель передбачено до кінця року. Реалізація наступних планів, які стосувались благоустрою музейної території і оновлення експозиції, залежатиме від економічної ситуації. Адже у цей проект інвестуються виключно гроші нашої територіальної громади.

Знаю, як колектив вболіває за долю музею. І сьогодні, у Міжнародний день музеїв, хочу подякувати хранителям історії за те, що роблять її для нас ближчою і зрозумілішою.»

Коментарі у Facebook