«Нам важливо сьогодні відстоювати місцеве самоврядування, особливо децентралізацію, яку розпочав Володимир Гройсман», – мер Вінниці Моргунов

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 25 червня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов взяв участь у онлайн-конференції «Молодь в житті громад».  До участі долучилися близько 200 учасників з усієї Вінниччини. Очільник міста закликав молодь активно долучатися до розробки Стратегії розвитку міста до 2030 року «Вінниця 3.0».

Нещодавно у Вінниці стартувала розробка нової Стратегії міста на майбутнє десятиріччя. Перебувала цьому масштабна конференція «Стратегічна сесія 2030: область-Вінниця-громади» https://cutt.ly/jis8fMs. Сьогодні ж міський голова Сергій Моргунов під час спілкування з вінницькою молоддю на онлайновій конференції зазначив, що розраховує на активну участь молодого покоління вінничан у створенні цього документу, який визначатиме головні пріоритети розвитку Вінниці до 2030 року.

«Сьогодні я у Києві, щоб взяти участь у засіданні Консультативної ради по питаннях місцевого самоврядування. Нам важливо сьогодні відстоювати місцеве самоврядування, особливо децентралізацію, яку розпочав Володимир Гройсман. Оскільки певні політичні сили хочуть згорнути цю реформу. Потрібно, щоб місцеве самоврядування розвивалося динамічно, а його основною рушійною силою, на мою думку, є молоді люди. Якщо говорити про нинішній склад депутатів міської ради, то третина – це молоді люди. Це фактично відображає і загальний склад населення Винниці, тому що третина вінничан – це молоді люди, які тут живуть, працюють, мають надії на майбутнє і розвивають наше місто. Я переконаний, що без нових ідей та активності молодих людей наша територіальна громада розвиватися не зможе. Тому при формуванні «Стратегії 3.0» дуже важливою є безпосередня ваша участь, щоб ми сформували якісну Стратегію на майбутні 10 років», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.   

Прем’єр-міністр України (2016-2019 рр.) та міський голова Вінниці (2006 – 2014 рр.) Володимир Гройсман, який також брав участь у конференції, переконаний, що українська молодь має величезний потенціал. І її потрібно активно долучати до усіх процесів. 

Коментарі у Facebook