Ти людина, єдина і неповторна

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Чесна людина за чесні гроші тобі такого б ніколи не запропонувала. Бо чесні депутати чи кандидати мають віддавати своє, відстоюючи інтереси держави та її народу. Моральні люди з Богом в серці знають, що саме він створив людину – єдиною та неповторною, «за образом і подобою» подібною собі. І людину купити – не можна. Можна купити скотину на базарі – свиню чи теля, курку чи щура… А ще колись купували рабів, щоб забрати у них всі права і кинути на каторжну працю та безнадійне завтра!


Ти цього хочеш? Такого рабського майбутнього ти хочеш для своїх дітей, онуків?

Обурені читачі цими днями розривають редакційні телефони про активізовану «благодійність по округах» ярих провладних та ахтіопозиційних кандидатів у президенти та навіть далекоглядних — у нардепи, що вже в партбосів купили собі округи. Кажуть, на нашу купівлю всім відомі кандидати пустили 1 мільярд грн. Уявляєте – це 2 вагони по 500 купюр. За округ – в парткасу – 5 млн. А так звана «сітка» – щоб скупити вас лише на одному окрузі – коштує 20 млн. Уявляєте?

І якщо ця людина такі гроші знайшла, потратила, то скільки разів обібравши нас «до нитки» вона хоче їх після перемоги отримати?

Може, ви бачите серед наших новоспечених олігархів білів гейтсів чи ілонів масків? То де вони їх, наші, негеніальні, узяли? Коли кожен із нас за ці роки війни лише втрачав? Відмили – дасть коротко і ясно відповідь кожен. Бо добре знає переносне значення цього слова в країні, яка обплутана корупційним спрутом.

І, купившись на ці схеми, ти хочеш бачити в президентах, парламенті, радах тих, хто має замість душі таблицю множення? Для якого ти лох, терпило чи бидло? І зовсім не соратник, побратим чи навіть просто співвітчизник! Тоді йди на поводку чи ланцюгу… На чому краще тримати тебе в статусі тварини… Але знай – твоя країна, твій народ, а це значить, твоя доля, доля твоїх дітей — над прірвою. Недаремно ж навіть Біблія тебе застерігає словами «бійтесь данайців, дари приносящих!» І саме ось ці «дарувателі» вже що могли у тебе вкрали, залишилась земля! Свята земля! Твоїх батьків, дітей, онуків, пращурів… Вони життя за неї віддавали, але не продали її, а ти ось так, за дешеві подачки ладен? В тебе немає шматка хліба? І не буде – якщо дозволиш себе купити.

Я не агітую тебе все це не брати. Якщо бідуєш — візьми все, що дають, але викресли цю людину зі своїх списків назавжди.

Бо саме в планах таких покупців – ти в майбутньому або раб на їхніх плантаціях чи концернах – таких потрібно їм 10-15 млн. Для обслуги. Або зайвий — і тебе витіснять кудись на чорноробство за кордон. Таких вже там 10 млн.

Бо вже так реальний неофеодалізм, що це таке – прочитай у підручниках. Якщо коротко, то вже 27 років олігархи будують в твоїй країні не незалежну і демократичну державу, а такий собі олігархічний апартеїд. І вже збудували за допомогою ось таких подачок на виборах і куплених голосів, твоєї байдужості і необізнаності. А тепер – новий етап: кожен олігарх вже отримав собі у вотчину ту чи іншу область.

Розділили і сфери впливу. Щоб вже вижимати з народу останні соки… А для того, щоб це зробити, потрібно мати в обласній та Верховній Раді, на більшості округів ручних депутатів, свого Президента. Найкраще кровні родичі чи компаньйони, потім їхні родичі, потім співробітники великої Латифундії. Бо в основі всього – земля. Вона — вічне багатство, а щоб загребти її всю – досить одного скликання. І не має значення – яка партія! «Святі гроші» роблять свою справу зараз скрізь. Отож, вже повпихувані в кожну рейтингову силу ті, хто буде листати табло. Вже пустились вони «на жнива» областю і країною. Вже всюди в газетах та телеекранах вони – і всі бажають благ і процвітання, тільки кому це стане реальним – думайте самі. Сказати СТОП цим посівальникам та новоявленим «благодєтєлям» можем лише ми всі разом. Це пройшли всі народи, які стали щасливими… І це маєш пройти ти!!! Це такий шлях до щастя… Бо тих, хто купує тебе – потім будуть купувати в партгаремах. В «розніцу» і оптом. Як це відбувається – ти бачиш вочевидь. І за кожні подаровані тобі 200 -1000 грн. вони вже візьмуть 20 млн відірваних від школи, твоєї дитини, лікарні твоїх батьків, твоєї зарплати та пенсії, армії… ОСЬ ЗВІДКИ УБОГІСТЬ ТВОЯ, ТВОЄЇ КРАЇНИ.

А стане вічною приреченістю – коли ти продаси останню надію. Ти заздриш фінам, німцям, англійцям і вже полякам – чого вони так живуть! А ти запитай, що б зробили вони, якби їм принесли «під вибори» в громади чи президентську кампанію, до парламенту і до місцевих рад ось такий «подарочок» – із заниканими в подарунковий кульок 200 грн., куркою чи навіть «джек-пот» 1000-2000 грн.?

Розповіла мені одна принципова кандидатка про вибори в їхній громаді: приїхали спостерігачі до бабусі у віддалене село, де немає нічого, а вона виходить із листком формату А-4, а на ньому великими літерами вписано прізвище, телефон, зображений портрет кандидата… Інших вона й дивитись не стала.

– Цей чоловік мені таку пачку цукерків привіз, що я в житті не їла… То чому не проголосувати, – гордо казала вона…

А коли проголосувала, дуже жалілась, що автобус у село не ходить, раз на місяць хліб привозять і «швидку» не можна викликати, а дільничного вже роки не бачила… Зате цукерок смачних поїла…

«Голь на видумки хитра» — дуже поширена в нашого народу приказка може і тепер стати паличкою-виручалочкою! Тебе вже втягнули в цю схему і ти взяв ту тисячу? І з тебе вимагають сфотографувати на телефон ту галочку чи хрестик? Але ти знаєш, що це злочин і тебе до нього спонукають. Візьми нитку. Поклади її біля потрібного кандидата, сфотографуй і відправ. А далі проголосуй так, як велить тобі твоє серце. Тільки ми своєю принциповістю можемо зупинити цю систему підкупу.

Як? Як казала моя бабуся – «кинувши межі очі таку подачку». Немає сміливості зробити так – ну то перехитри. Якщо їхні гроші спрацюють проти них, тебе вже ніхто і ніколи не посміє вважати скотиною! Бо як там каже один із кандидатів? Скотиняки вони, що так вчиняють з тобою, твоїми дітьми, ТВОЄЮ КРАЇНОЮ.

З повагою,
заслужений журналіст України

Коментарі у Facebook