Вчителі з Вінниці отримуватимуть меншу зарплатню

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Міністерство освіти і науки України розробило проєкт концепції реформування оплати праці вчителів та працівників освіти. Профспілка вказує, що зарплата від цього може зменшитися. 

Прес-служба повідомляє, 2 вересня на засіданні Комітету з питань освіти, науки та інновацій ВРУ було озвучено пропозиції перевірити норми законів України про освіту та скасувати деякі постанови уряду щодо оплати праці вчителям. 

Освітяни відправили листи до Комітету з питань освіти та МОН, у яких заявили про неприпустимість введеня цих змін. 

«Якщо будуть скасовані постанови Кабміну про підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників на 10%, то зарплата освітян суттєво знизиться», – запевнили у профспілці. 

МОН без погодження з освітянською громадкістю планує встановити надбавки за престижність педагогічної праці у розмірі 15%, замість теперішніх 30%.

Профспілка наголосила, що прийняття таких невиважених та негативних рішень не збігається з намірами та політикою Президента України підвищити рівень матеріального становища усіх громадян, що підтверджень нещодавніми рішеннями про збільшення мінімальної заробітної плати. 

МОН згодом оприлюднили роз‘яснення щодо цього рішення. явище перераховані пропозиції щодо реформування оплати праці працівникам освіти не є підготовленим проєктои Концепції. Тому можливо ці питання будуть відхилені або схвалені. 

Також у МОН додали, що уряд прийняв постанову № 822 від 10 липня 2019 року про оплату праці педагогам та працівникам освіти, передбачає поступове підвищння окладу для працівників до рівня 4 прожиткових мінімумів, але у зв‘язку з відсутністю коштів на реалізацію постанова була зупинена до 31 грудня 2020 року. 

Коментарі у Facebook