Політичний тиск на місцеве самоврядування – створення парламентської слідчої комісії напередодні виборів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Асоціація міст України звернулася до голови Верхної Раді та голів депутатських фракцій, груп у Верховній Раді України з проханням зняти з розгляду проєкт постанови # 3693 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування по рішенням органів та посадових осіб місцевого самоврядування, що мають ознаки порушень чинного законодавства України, конфлікту інтересів та корупційних діянь». 

Прийняття такого рішення створює додатковий інструмент політичного впливу на діючих міських голів та посадових осіб місцевого самоврядування. 

Створення такої слідчої комісії напередодні виборів є тривожним сигналом для суспільства та міжнародної спільноти, адже можливість використання ТСК з метою недобросовісної конкуренції та нечесної політичної боротьби можуть мати вплив на результати народного волевиявлення. 

Асоціації міст України звернулася до голови Верховної ради та голів депутатських фракцій, груп у Верховній раді України з проханням зняти проєкт вищевказної постанови, провести до нього широкі консультації із залученням Асоціації, за підсумками яких прийняти рішення. 

Коментарі у Facebook