Нова пожежна станція на Вінниччині

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Минулої доби у Гайсинському районі відкрито п’яту за рахунком місцеву пожежну команду.

Ця подія стала результатом реалізації реформи ДСНС, що відбувається в рамках процесу децентралізації влади. Одним із напрямків якої є, власне, створення в регіонах підрозділів місцевої пожежної охорони. На Вінниччині наразі знаходяться на бойовому чергуванні 30 МПК.

Ініціаторами створення підрозділу МПК у Степашках стали начальник Гайсинського районного сектору ГУ ДСНС України у Вінницькій області Володимир Мороз спільно із власниками баз та таборів відпочинку, яких на території населеного пункту 16. Безпекою громадян, які відпочивають на березі Південного Бугу тут переймаються вже давно. Тому, навесні цього року було вирішено створити свою, місцеву пожежну команду. В короткий термін, а саме — за два місяці, завдяки спільній співпраці органів державної влади Головного управління ДСНС області та підприємців було побудовано «з нуля» нове пожежне депо. Його розмістили на базі дитячого оздоровчого табору «Ювілейний». Новостворений підрозділ вогнеборців чатуватиме на варті безпеки громадян одразу двох сіл – Степашки та Харпачка, населення яких налічує майже 2 тисячі громадян.

Допомогти з фінансуванням будівельно-ремонтних робіт в приміщенні депо, в придбанні бойового та літнього форменого одягу зголосилися керівники райдержадміністрації, районної ради, а також небайдужі місцеві підприємці, на що було витрачено близько 130 тисяч гривень.

У новоствореній місцевій пожежній команді нестимуть службу четверо місцевих жителів, які працюють у дитячому таборі охоронцями.

«Місцеві пожежні команди є необхідними задля підтримання безпеки у віддалених населених пунктах, аби люди в селах могли вчасно отримати послуги рятувальників, врятуватись від надзвичайних ситуацій та вберегти власне майно. Це дозволить максимально скоротити час прибуття підрозділу на місце виникнення пожежі», – сказав керівник ГУ ДСНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук.

Також Головний рятувальник області передав новоствореній пожежній команді спецавтомобіль з усім необхідним пожежно-технічним обладнанням.

Коментарі у Facebook