Вчителька присвятила вірш учню, який героїчно загинув на передовій

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні у місцевому навчально-реабілітаційному центрі відбулися заходи за участю представників влади, педагогічного та учнівського колективів центру, працівників Джулинського інклюзивно-ресурсного центру.

– Усі присутні вшанували пам’ять покладанням квітів до Меморіальної дошки на фасаді закладу та Хвилиною Мовчання. Діти запалили лампадки, виготовили власноруч голуби Миру. На захід запросили вчителя Тамару Онисіївну Морус, яка колись навчала Михайлика, а сьогодні присвятила його пам’яті вірш “Михайло Коваль – наш Герой”. Педагог-організатор центру Тетяна Гончар з теплотою у серці підготувала сценарій заходу, діти напам’ять читали вірші. Ми дякуємо усім захисникам за збереження миру в Україні, – каже начальниця відділу освіти, культури і спорту Руслана Руденко.


Додамо, що Михайло Коваль народився у звичайній селянській сім’ї, закінчив 9 класів у Джулинці. У 1999 році був призваний на строкову службу у Збройні Сили України, яку проходив, коли був майстром радіолокаційних станцій. У запас звільнився у травні 2001 року. Військове звання – старший сержант. У грудні цього ж року прийняв присягу на вірність народу України. Героїчно загинув 21 вересня 2014 року, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України при виконанні бойового завдання на блокпосту у Дебальцевому під час нападу терористів на підрозділ добровольчого батальйону «Київська Русь». За виявлену особисту мужність і високий професіоналізм нагороджений орденом «За мужність» III ступеня посмертно. Похований воїн у Купчинцях Іллінецького району, де мешкає його родина.

Віталіна Володимирова

Вчителька присвятила вірш учню, який героїчно загинув на передовій

Коментарі у Facebook