Всеукраїнська виставка “Очікування/Реальність” проходить у Вінниці

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці, 25 вересня, презентували всеукраїнську виставку «Очікування VS Реальність», яка до кінця року побуває в  інших регіонах України. Гості міста та вінничани оглянути виставку зможуть до 30 вересня.

Цьогоріч виставка стартувала 30 липня у м.Києві з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби із торгівлею людьми, а загалом, до кінця року вона буде представлена у різних містах України.

Мета виставки – підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, інформування про потенційну небезпеку нелегального працевлаштування та поширення важливої інформації для громадян з метою уникнення випадків експлуатації.

В експозиції представлено 9 реальних історій тих українців, які в пошуках кращого життя або ж заробітку приймали, подекуди, пропозиції ненадійних роботодавців та потрапляли у небезпечні ситуації.

Кожна історія складається з 2 частин: з одного боку «Очікування» з приємними, але нелегальними, сумнівними умовами працевлаштування, а з іншого боку –  «Реальність» – відображення того, на що можуть перетворитися обіцяні умови та чому людина не може залишити місце своєї експлуатації.

Кожне зображення на стенді також має QR-код із посиланням на сайт, де можна прочитати повну історію постраждалого та дізнатися як відбувся порятунок головного героя історії.

За 29 років в Україні 260 000 людей постраждали від торгівлі людьми.

Державними службовцями Вінницької області, з моменту прийняття відповідного законодавства, виявлено, ідентифіковано та надано реінтеграційну допомогу 87 особам, які постраждали від торгівлі людьми. З них – 31 жінка та 56 чоловіків.

Коментарі у Facebook