«Горіхова мафія», фуршет у Ніцці та перехід у Команду Зе – голова ДФС Вінниччини не відповів на закиди депутата з УКРОП Зозулі про резонансні справи останніх років

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Про «яскраве» минуле і «туманне» майбутнє головного фіскала області Руслана Осмоловського знову активно дискутують на Вінниччині після останніх викриттів у Інтернеті, де Руслану Васильовичу нагадали про так звану «горіхову мафію», кримінальне «минуле», чисельні кримінальні провадження на митниці, його автомобіль та гучну вечірку в Ніцці за участю тодішнього керівника ДФС України Мирослава Продана…


Нагадаємо, що декілька років тому було відкрито ряд кримінальних проваджень щодо організованого злочинного угруповання, куди, за словами прокуратури, входив і Руслан Осмоловський, яке діяло в Державній фіскальній службі. Як повідомляється, дане угруповання налагодило ряд «схем» з відмивання коштів, і зараз тривають розслідування та судові засідання з цих справ.

А нещодавно депутат Вінницької обласної ради від «зеленої» партії УКРОП Григорій Зозуля нагадав про своє гучне звернення до Генпрокуратури з приводу розслідувань у лавах вінницької ДФС, зокрема Руслана Осмоловського.

«Горіхова мафія», фуршет у Ніцці та перехід у Команду Зе – голова ДФС Вінниччини не відповів на закиди депутата з УКРОП Зозулі про резонансні справи останніх років

– Я звернувся до Генеральної прокуратури з приводу надання інформації щодо розслідування кримінального провадження №42017160000000054 від 20.01.2017 по групі посадових осіб… Також є досить тривожний сигнал, що через рішення Господарського суду Вінницької області хочуть оформити банкрутство ТОВ “Омегаплюс”, яке фігурує у кримінальному провадженні у «горіховій» справі та має заборгованість перед бюджетом у розмірі більше 140 мільйонів гривень! – заявив депутат Вінницької облради Григорій Зозуля. – І це в той час, коли в обласній раді буквально по копійці шукаються гроші на соціальні проекти в області! Невже це не обкрадання бюджету та країни? Чи викриті хабарники не мають сидіти?

– Ви звернулись до президента Зеленського з приводу цієї справи і Руслана Осмоловського?

– Так! Я проти 60-70% кадрів, які працюють за «схемами»… Тому спершу потрібно провести ревізію всіх наявних справ та рішень. І по результатах оцінювати професійний рівень кожного керівника та працівника цієї важливої державної структури.

– Ви вірите, що «горіхову», автомобільну та «митну» мафію реально побороти за часів Зеленського? А якщо ця «мафія» купить собі посади?

– Побороти – реально! Я вірю… Хоча зрозуміло, що багато державних посад стали надприбутковим «бізнесом» і свій час на цих «хлібних місцях» багато хто захоче продовжити… Адже «схеми» продовжують діяти і вони нікуди не поділись, на жаль. Якщо Володимир Зеленський не переможе цю «мафію», то вона переможе його… Бо ми звертались до попереднього прокурора Вінниччини по справі підприємця із Могилева-Подільського, по школі веслування Рибчинської, за побиття депутатів, але реакції було «нуль». Тому є сподівання, що новий прокурор області захоче розібратись із цими та іншими справами.

– Вас не просили «замовкнути» і не піднімати галас по ДФС і Осмоловському?

– Тиснути не тисли, але обережно попередили – «Не варто!» Втім, я продовжую пошук правди в цьому букеті розслідувань і не відступлюсь… Бо якщо через суд збанкрутує ТОВ “Омегаплюс”, то весь податковий борг на десятки мільйонів спишуть і пробачать багатьох посадових осіб, які зараз активно «перевзуваються у зелені капці».

Редакція «33-го каналу» зверталася і до фігуранта кримінальних проваджень, діючого голови ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського, але він відмовився відповісти на запитання журналістів і з приводу існуючих кримінальних справ проти нього, в яких йдеться про мільйонні «схеми» відмивання коштів, і з приводу штучного банкрутства ТОВ «Омегаплюс», від якого залежить і доля багатьох кримінальних справ так званої «горіхової мафії». Натомість прес-службою було надано відповіді на запитання інших журналістів, які нещодавно брали інтерв’ю у Руслана Осмоловського, але в ньому відповідей на деталі існуючих кримінальних справ немає.

Редакція готова почути думку керівника ДФС Руслана Осмоловського.

Коментарі у Facebook